Sulaikytam N.Venckienės talkininkui iškviesta greitoji pagalba

Kauno apylinkės teismas trečiadienį toliau nagrinėjo Kauno žudynių bylos liudininko Mindaugo Žalimo ieškinį vienam ištikimiausių Neringos Venckienės gerbėjų Renaldui Ščiglinskui dėl šmeižto.

R.Ščiglinskas (dešinėje) sulaikytas po teismo posėdžio.<br>P.Mantauto nuotr.
R.Ščiglinskas (dešinėje) sulaikytas po teismo posėdžio.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė, Artūras Jančys

Mar 19, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:31 AM

Po uždaro teismo posėdžio, išėjus iš salės, lauke prie R.Ščiglinsko priėjo du neuniformuoti kriminalinės policijos pareigūnai ir liepė sėsti į automobilį.

N.Venckienės ginklanešiu vadinamas kaunietis nesipriešino, pareigūnai jam leido pabaigti rūkyti. Tačiau atvežus sulaikytąjį į Kauno rajono kriminalinės policijos padalinį, teko kviesti greitąją pagalbą. Iki šiol šaltų nervų didvyrį vaidinusiam R.Ščiglinskui iš  susijaudinimo pasidarė bloga, jis ėmė alpti.

Valstybės saugomas liudininkas M.Žalimas anksčiau kreipėsi į prokuratūrą pareikšdamas, kad R.Ščiglinskas grasino su juo susidoroti. Prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą dėl poveikio liudininkui ir grasinimų.

Portalo lrytas.lt žiniomis, R.Ščiglinskas sulaikytas būtent dėl grasinimų ir bandymų paveikti liudininką.

Iš Policijos komisariato R.Ščiglinskas paskambino nuo teisėsaugos pasislėpusios N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio pusseserei Auksei Markauskaitei - Ibenskienei ir paprašė parūpinti jam advokatą. Ši iškart paskambino savo pusseserei Sonatai Žukauskienei, kuri pas sulaikytą patvorio "kovotoją" išsiuntė savo padėjėją.  

Greitosios pagalbos medikai R.Ščiglinską išvežė į ligoninę, kurioje jis praleido kelias valandas. Iš ligoninės įtariamasis išgabentas į Kauno areštinę.

R.Ščiglinskas sulaikytas 48 valandomis, po to bus sprendžiama ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo. 

Socialiniame tinkle sukūręs grupę „Klonio gatvės dienoraštis R.Ščiglinskas šmeižė ir plūdo daugelį dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės veiksmus smerkusius ar tik kritikavusius žmones.

M.Žalimui, paliudijusiam teisėsaugai apie žudikiškus D.Kedžio planus, kliuvo didžiausia porcija šmeižto.

Ne vienerius metus socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ administravęs ir apie tai ne kartą žurnalistams pasakojęs R.Ščiglinskas teisme teigė priešingai. Esą šio puslapio jis neadministruoja, todėl už jo turinį atsakyti negali.

R.Ščiglinskas į teismą ketvirtadienį atėjo vienas – į pirmąjį posėdį prieš mėnesį jį buvo atlydėjusi įprasta per Garliavos įvykius ir „patvorinių" akcijas Garliavos Klonio gatvėje išgarsėjusi palyda.

Antradienį R.Ščiglinskas buvo atvykęs į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuriame privataus kaltinimo tvarka yra nagrinėjama baudžiamoji byla dėl vilniečio Mariaus Kuprevičiaus apšmeižimo ir įžeidimo. Drąsuolį internete vaidinantis R.Ščiglinskas, teismo salėje atrodo visiškai sugniuždytas ir netgi pareiškė norą susitaikyti su M.Kuprevičiumi, tačiau šis taikytis nesutiko ir prašo teismo bylą nagrinėti iš esmės.

Kitą savaitę R.Ščiglinsko laukia teismas su po mirties visiškai reabilituoto Andriaus Ūso pusbroliu Vytautu Ūsu, kuris N.Venckienės gerbėjo taikiniu tapo paaiškėjus vyrų giminystei.

Kauno rajono policijos komisariate be poveikio nukentėjusiam M.Žalimui ir grasinimų jį nužudyti taip pat yra atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai, kuriuose minima R.Ščiglinsko pavardė.

Jam jau yra pareikšti įtarimai dėl A.Ūso bei Laimutės Stankūnaitės ir jos dukters sekimo. Byloje dėl galimo apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo kaunietis yra apklaustas specialiuoju liudytoju.

Tyrėjai įtaria, kad 2011 metų vasarą R.Ščiglinskas savo įmonės vardu įsigijo kompiuterį ir suklastojo buhalterinės apskaitos duomenis, nes šiam pirkiniui leido ne įmonės pinigus, o iš "violetinių" bendražygių surinktas lėšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.