Areštinės gultas atšaldė N.Venckienės gerbėjo ryžtą

Naktį Kauno areštinėje praleidęs nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės gerbėjas Renaldas Ščiglinskas ketvirtadienį buvo atvežtas į Kauno rajono policijos komisariatą, kur jam surengta akistata su pagrindiniu Kauno žmogžudysčių bylos liudytoju Mindaugu Žalimu, dėl grasinimų kuriam jis trečiadienį ir buvo sulaikytas.

Sulaikytas R.Ščiglinskas griebėsi senų N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės triukų - pradėjo skųstis pablogėjusia sveikata.<br>P.Mantauto nuotr.
Sulaikytas R.Ščiglinskas griebėsi senų N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės triukų - pradėjo skųstis pablogėjusia sveikata.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-03-20 17:57, atnaujinta 2018-02-15 06:14

Įtariamojo ir nukentėjusiojo akistata truko apie pusantros valandos. Joje dalyvavo ir R.Ščiglinsko advokatas, N.Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio pusseserės, advokatės Sonatos Žukauskienės padėjėjas.

Nepalaužiamą didvyrį internete vaidinęs R.Ščiglinskas jau visiškai pakeitė „plokštelę“ ir lrytas.lt žiniomis išsižada ne tik savo bendražygių, bet ir prašo, M.Žalimo atleidimo, nors visai neseniai „Facebooke“ rašė atvirkščiai, esą M.Žalimas ne tik praloš bylą prieš jį, bet ir turės jam atlyginti nuostolius.

R.Ščiglinskas internete taip pat grasino, kad paduos priešieškinį prieš M.Žalimą, tačiau trečiadienį Kauno apylinkės teisme, kur nagrinėjamas privatus M.Žalimo skundas dėl įžeidimo, šia proga nepasinaudojo.

Teismui paklausus, ar nenori pateikti priešieškinio, patvorio „kovotojas“ atsakė neigiamai ir pareiškė,kad jokių pretenzijų nukentėjusiajam neturi ir jo iš viso nepažįsta.

Kaip jau rašėme, į teisiamųjų suolą N.Venckienės ginklanešiu vadinamas kaunietis sėdo dėl šmeižikiškų ir įžeidžiančių komentarų socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėje „Klonio gatvės dienoraštis“, kurią jis administruoja.

Tačiau net ir atsidūręs teisme, R.Ščiglinskas savo nusikalstamos veiklos nenutraukė. Po pirmojo teismo posėdžio dėl M.Žalimo įžeidimo, internete jis vėl užsipuolė nukentėjusįjį ir pagrasino nužudyti.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, trečiadienį R.Ščiglinskas sulaikytas 48 valandoms. 

Teisme aiškinęs, kad į posėdį atvyko sirgdamas ir turėdamas temperatūros, nuvežtas į Kauno rajono policijos komisariato padalinį R.Ščiglinskas apsimetė, kad jam bloga, aiškino, kad tuoj apalps, tačiau sodinamas į greitosios pagalbos automobilį prašė leisti jam parūkyti.

Nuvežus įtariamąjį į ligoninę, paaiškėjo, kad jo temperatūra normali, o iš baimės atsiradę laikini negalavimai netrukdo tam, kad kaunietis porą naktų praleistų areštinėje.

R.Ščiglinsko sulaikymo laikas baigiasi penktadienio rytą. Tada ir paaiškės, ar tyrėjai kreipsis į teismą dėl įtariamojo suėmimo, ar jam bus skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Iš įtariamo yra paimti kompiuteriai ir jo turėti mobilieji telefonai. Juos policijos tyrėjams atvežė R.Ščiglinsko žmona.

Kitą savaitę R.Ščiglinskas teisme susitiks su Venckų ir Kedžių giminės pedofilija kaltinto, bet po mirties visiškai reabilituoto Andriaus Ūso pusbroliu Vytautu Ūsu, o balandį jo vėl laukia teismas su M.Žalimu bei vilniečiu Mariumi Kuprevičiumi.

V.Ūsas ir M.Kuprevičius R.Ščiglinską į teismą taip pat yra padavę privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižiančių ir įžeidžiančių „Klonio gatvės dienoraščio“ administratoriaus pasisakymų „Facebooke“.

Tiek teismo posėdžiuose su M.Kuprevičiumi, tiek su M.Žalimu R.Ščiglinskas neigė administravęs šemižikišką puslapį, tačiau yra nemažai liudytojų, kurie patvirtina, kad nusikalstamą veiklą vykdė ne kas kitas, o šis, jau ir anksčiau su teisėsauga reikalų turėjęs veikėjas.

Taip pat yra paties R.Ščiglinsko interviu vieno portalo žurnalistui, kuriame jis gyrėsi, kaip sukūrė „Klonio gatvės dienoraštį“ ir, kiek daug darbo jis įdeda jį prižiūrėdamas.

Iki šiol du Kauno apylinkės teisme vykę R.Ščiglinsko ir M.Žalimo bylos teismo posėdžiai buvo uždari, tačiau trečiasis, įvyksiantis, balandžio 17 dieną, jau bus viešas.

Viešumo teisme paprašė nukentėjęs M.Žalimas, norėdamas, kad žurnalistai ir visuomenė išvystų, kaip iš tikro teismo posėdžiuose elgiasi teisiamasis, kuris po kiekvieno teismo posėdžio ar apklausos policijoje savo gerbėjams internete giriasi, koks jis buvo drąsus, kaip šmaikščiai atsakinėjo į klausimus, teisėjus ir tyrėjus vadina pedofilų klano nariais, grasina apie jo „žygdarbius“ rašantiems žurnalistams bei žmonėms, dėl kurių šmeižimo jau yra teisiamas.

Nors R.Ščiglinskas prieštaravo viešiems teismo posėdžiams, esą taip bus pažeistas jo privatumas, teismas patenkino M.Žalimo prašymą.

Kauno rajono policijos komisariate yra atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai, kuriuose minima R.Ščiglinsko pavardė. Jam jau pareikšti įtarimai dėl A.Ūso ir Laimutės Stankūnaitės bei jo dukters sekimo, o byloje dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo jis yra apklaustas specialiuoju liudytoju.

Tyrėjai įtaria, kad muitinės tarpininko įmonę turintis kaunietis suklastojo buhalterinės apskaitos duomenis, kai 2011 metais įmonės vardu nusipirko kompiuterį už kurį sumokėjo ne bendrovės, o N.Venckienės ir D.Kedžio šalininkų suaukotais pinigais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.