Buvęs teisėjas belangės išvengė, bet turės pakratyti piniginę

Buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Ryšardas Skirtunas, įkliuvęs teisėsaugai dėl 32 tūkst. litų kyšių, šiandien išgirdo nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Mar 24, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:13 AM

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Kauno apygardos teisėjų kolegija pripažino R.Skirtuną kaltu ir skyrė jam 130 tūkst. litų baudą, o kyšius davusį verslininką Laimoną Jurgelevičių nusprendė įkalinti dvejiems metams.

Įskaitant ankstesnes bausmes, L.Jurgelevičiui skirtas už finansinius nusikaltimus, iš viso jis kalės 4 metus.

„Dar nežinau, ar skųsiu nuosprendį. Manau, jog bauda per didelė“, – po bausmės paskelbimo ištarė R.Skirtunas ir pasistengė kuo greičiau dingti iš žurnalistų akiračio.

Postą dėl kyšių praradęs R.Skirtunas tapo invalidu, medikų komisija pripažino, jog jis neteko 70 procentų darbingumo.

Kauno teisėjų kolegija pripažino, kad buvęs jų kolega savo poelgiu padarė didelę žalą teismams, sumenkino jų autoritetą.

Tačiau skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, kad L.Jurgelevičius praeityje jau buvo teistas.

Įmonės „Elfatekas“ savininkas L.Jurgelevičius skubiai ieškojo užtarėjų Vilniaus apygardos teisme, kuris 2012 metų pavasarį turėjo svarstyti šio verslininko skundą.

2011 metų gruodžio 12 dieną žemesnės instancijos Vilniaus 1-asis apylinkės teismas priėmė nepalankų nuosprendį L.Jurgelevičiui – už pridėtinės vertės mokesčio grobstymą ir dokumentų klastojimą skyrė jam 3 metų ir 2 mėnesių nelaisvės bausmę.

Be to, verslininkas buvo įpareigotas Valstybinei mokesčių inspekcijai sumokėti 142 tūkst. litų. Dar 242 tūkst. litų nuspręsta iš jo konfiskuoti.

Teisėją, kuris ištiesė pagalbos ranką L.Jurgelevičiui, surado jo advokatas Vitoldas Petravičius.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai slapta nufilmavo, kaip V.Petravičius dukart apsilankė Vilniaus apygardos teismo R.Skirtuno kabinete ir perdavė teisėjui savo kliento pinigus: 2011 metų gruodį – 2 tūkst. litų, o 2012 metų balandį – 30 tūkst. litų.

Po antro kyšio paėmimo teisėjas buvo sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.