N.Venckienės gerbėjas teisme išsižadėjo pats savęs

Didelių nemalonumų su teisėsauga turintis bėglės Neringos Venckienės šalininkas Renaldas Ščiglinskas antradienį vėl mynė teismų slenksčius – Vilniaus miesto apylinkės teisme jis susitiko su po mirties reabilituoto Andriaus Ūso pusbroliu Vytautu Ūsu, kuris su patvorio „kovotoju“ bylinėjasi dėl šmeižto ir įžeidimo.

Su V.Ūsu teisme susitikęs R.Ščiglinskas atsisakė ne tik šmeižikiško puslapio, bet ir savo asmeninio profilio „Facebook“.<br>D.Umbraso nuotr.
Su V.Ūsu teisme susitikęs R.Ščiglinskas atsisakė ne tik šmeižikiško puslapio, bet ir savo asmeninio profilio „Facebook“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-03-25 15:39, atnaujinta 2018-02-15 03:23

Antradienį teisme vyko taikomasis posėdis, tačiau dviejų priešininkų sutaikyti nepavyko. V.Ūsas pageidauja, kad R.Ščiglinskas būtų teistas ir nuteistas, o pastarasis teisme posėdyje pradėjo aiškinti, kad iš viso nesupranta, ką jis čia veikia ir, kodėl sėdi teisiamųjų suole.

Ne vienerius metus socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę „Klonio gatvės dienoraštis“ administravęs R.Ščiglinskas teismo posėdyje pareiškė, kad jis neturi nieko bendro ne tik su puslapiu „Klonio gatvės dienoraštis“, bet ir su savo asmeniniu, kuriame taip pat daugybę kartų yra viešai šmeižęs, įžeidinėjęs ir žeminęs tuos, kurių pažiūros nesutampa su jo garbinamos N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio.

Kitas posėdis šioje byloje numatytas balandžio 7 dieną. Balandžio viduryje R.Ščiglinskas teismuose taip pat susitiks su vilniečiu Mariumi Kuprevičiumi bei svarbiu Kauno žmogžudysčių bylų liudytoju Mindaugu Žalimu.

Jie su N.Venckienės gerbėju teisiasi dėl šmeižto ir įžeidimo tame pačiame R.Ščiglinsko administruojamame „Klonio gatvės dienoraštyje“.

Nors R.Ščiglinskas neigia valdęs šmeižikišką puslapį, po pirmojo teismo posėdžio su M.Žalimu, jame ir toliau šmeižė valstybės saugomą liudytoją. Dėl to jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame buvo nuspręsta R.Ščiglinską sulaikyti.

Tai padaryta praėjusį trečiadienį iškart po teismo posėdžio Kauno apylinkės teisme. Į policijos komisariatą nuvežtas R.Ščiglinskas pradėjo „mirti“, tačiau vėliau ligoninėje buvo išsiaiškinta, kad jo sveikata netrukdo tam, kad įtariamas nusikaltėlis praleistų porą parų areštinėje.

Ketvirtadienį buvo surengta M.Žalimo ir R.Ščiglinsko akistata, kurioje jis prašė vyro susitaikyti, žadėjo sumokėti sumą, kurios jis pareikalaus ir net išsižadėjo savo geriausių draugų – nemalonumų su teisėsauga taip pat turinčio jonaviškio Andrejaus Lobovo ir teisininke save vadinančios Kristinos Apanavičiūtės.

R.Ščiglinskas pareiškė, kad šie asmenys jam daro gėdą.

Patvorio veikėjo atžvilgiu Kaune yra atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai. Jam jau pareikšti įtarimai dėl A.Ūso ir Laimutės Stankūnaitės bei jos dukters sekimo, o ikiteisminiame tyrime dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos vedimo R.Ščiglinskas yra apklaustas specialiuoju liudytoju.

Tyrėjai įtaria, kad 2011 metų vasarą rengdamas tiesiogines transliacijas iš Klonio gatvės R.Ščiglinskas apgavo „violetinius“ – iš jų surinko pinigus naujam kompiuteriui, tačiau jį nusipirko ne savo, o savo įmonės vardu, suklastodamas buhalterinės apskaitos duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.