Šalčininkų pareigūnams įkliuvo aukso vagyste įtariami čigonai

Šalčininkų policijos pareigūnai sulaikė tris asmenis, įtariamus aukso vagystėmis. Sulaikę įtariamuosius, pareigūnai pas juos aptiko ir pavogtus aukso dirbinius.

Pas įtariamuosius rasti ir pavogti aukso dirbiniai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Pas įtariamuosius rasti ir pavogti aukso dirbiniai.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:36 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, sekmadienį apie 10 val. Šalčininkų rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie tai, kad po čigonių apsilankymo pas Šalčininkų r. Jašiūnų miestelyje gyvenančią garbaus amžiaus moterį, dingo jos aukso papuošalai (vertė apie 3 tūkst. litų).

Policijos komisariate dėl aukso dirbinių vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policijos pareigūnai nedelsiant išvyko į įvykio vietą ir operatyviai ėmėsi vykdyti tam tikrus ikiteisminio tyrimo veiksmus bei kriminalinės žvalgybos priemones, kurių pagalba nustatė ir tą pačią dieną apie 13 val. sulaikė tris asmenis įtariamus įvykdžius aukso dirbinių vagystę. Tai dvi moterys A.S. (gimusi 1990 m.), S.A. (gimusi 1976 m.) ir vyriškis R.S. (gim. 1993 m.).

Visi įtariamieji uždaryti į policijos komisariato areštinę. Policijos pareigūnai rado aukso papuošalus ir grąžino nukentėjusiajai.

Policija primena, kad pastaruoju metu padažnėjo vagysčių ir sukčiavimų atvejų, kuriuose dalyvauja čigonai. Dažnai šie asmenys, apsimetę draugiškais ir paslaugiais, įgyja nukentėjusiųjų pasitikėjimą, tačiau vėliau apgaulės būdu išvilioja pinigus arba įvykdo vagystes.

Policija ragina gyventojus būti budriais, o kilus įtarimams arba pasigedus daiktų nedelsiant skambinti į bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Vilniaus apskrities VPK pasitikėjimo telefonu (8 5) 2716050.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.