Iš šešėlinės prekybos pelnęsis panevėžietis neteks 3 mln. litų

Panevėžio apygardos teismas 35 metų panevėžietį pripažino kaltu dėl neteisėtos komercinės veiklos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:47 AM

2008-2011 metais panevėžietis M. Ž., neįregistravęs įmonės ir nemokėjęs mokesčių valstybei, pelnėsi iš šešėlinės automobilių vaizdo, garso ir navigacinės technikos prekybos.

Apie parduodamą techniką ir detales jis paskelbdavo internetinėje erdvėje, užmokestis būdavo pervedamas į jo arba kitų pažįstamų asmenų banko sąskaitas. Finansines operacijas kaltinamasis atlikdavo naudodamasis kitų asmenų elektroninėmis mokėjimo priemonėmis ir jų tapatybės patvirtinimo duomenimis.

Anot byloje surinktų duomenų, kaltinamasis iš nelegalios prekybos automobilių technika ir detalėmis per kelerius metus gavo beveik keturis milijonus litų pajamų, nesumokėjo daugiau kaip 238 tūkst. litų pajamų mokesčio.

Ši byla - paskutinė iš penkių teismo verdikto sulaukusių nusikaltimų ekonomikai ir finansų sistemai baudžiamųjų bylų, kuriose Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Valstybine mokesčių inspekcija atskleidė milijonines pajamas iš šešėlinio verslo gavusių grupės narių padarytus nusikaltimus.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu padarytai žalai atlyginti buvo laikinai apribotos kaltinamojo ir jo artimųjų nuosavybės teisės į pinigines lėšas kelių bankų sąskaitose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.