Girtas mašiną vairavęs Lazdijų policininkas išmestas iš tarnybos

Iš tarnybos policijoje atleistas pareigūno vardą pažeminęs Lazdijų r. Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyriausiasis patrulis, pranešė Alytaus apskrities VPK. Dar vasario mėnesį pareigūnas per savo atostogas įkliuvo neblaivus prie vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:51 PM

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, dar vasario 23 d. apie 4 val. 50 min. policinės priemonės metu Lazdijuose, Sodų gatvėje pastebėtas iš šalutinės gatvės į Sodų gatvę įvažiuojantis automobilis „VW Golf“.

Nestabdydamas ir slysdamas automobilis ratais atsitrenkė į šaligatvio bortelį ir sustojo. Prie automobilio priėję pareigūnai pastebėjo, kad prie transporto priemonės vairo sėdi Lazdijų r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyriausiasis patrulis Nerijus Ūselis.

Buvo akivaizdu, kad automobilio vairuotojas apsvaigęs, nuo jo dvelkė stiprus alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti, išlipęs iš automobilio vairuotojas svirduliavo. Jam sutikus, alkoholio kiekio matuokliu N.Ūseliui nustatytas 2,48 promilės – vidutinis girtumo laipsnis. N.Ūselis su tikrinimo rezultatu sutiko, patvirtino, kad vartojo alkoholinius gėrimus.

Tarnybinio patikrinimo metu paaiškėjo, kad pareigūnas neblaivus vairavo savo kasmetinių atostogų metu. N.Ūselis tokiais veiksmais sulaužė policijos pareigūno priesaiką, veikė priešingai policijos uždaviniams ir interesams, nesielgė kaip doras, sąžiningai savo pareigas einantis pareigūnas, nesaugojo savo profesinės garbės, gero vardo ir savo veiksmais pažeidė bendruosius policijos pareigūnams keliamus etikos principus.

Atlikus tarnybinį patikrinimą, Alytaus apskrities VPK viršininkas priėmė sprendimą N.Ūselį atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

„Policija privalo ginti ir apsaugoti visuomenę, tačiau ironiška, kai policijos pareigūnai patys tampa grėsme aplinkiniams. Alytaus apskrities VPK vadovybė kovoja su policijos įvaizdį žeminančiais veiksniais ir tikisi, kad ateityje panašaus pobūdžio nusižengimų mažės“, - rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.