N.Venckienės gerbėjas: „Aš nieko nesuprantu“

Už Andriaus Ūso pusbrolio Vytauto Ūso įžeidimą teisiamas nuo teisėsaugos pasprukusios Neringos Venckienės šalininkas Renaldas Ščiglinskas sako nesuprantantis, kodėl sėdi teisiamųjų suole.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 7, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:06 PM

„Iš to V.Ūso skundo aš nieko nesuprantu“, - pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame nagrinėjamas V.Ūso privataus kaltinimo skundas, kalbėjo kaunietis.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ puslapį „Klonio gatvės dienoraštis“ administravęs ir tris teismus dėl savo šlykščių pasisakymu užsidirbęs R.Ščiglinskas teisme aiškino, kad jis apie V.Ūsą niekada nieko nėra rašęs ir esą tai ne jis, o A.Ūsas jį puola.

„Aš nesuprantu jo neapykantos mano atžvilgiu, nesuprantu, kodėl jis mane puola, aš nesu nieko komentavęs apie šitą žmogų“, - kalbėjo kaunietis ir, kaip puolimo prieš jį įrodymą pateikė po pirmojo teismo posėdžio vieno portalo žurnalisto rašytą straipsnį, kuriame V.Ūsas R.Ščiglinską pavadino klounu.

„Jis mane įžeidinėja“, - aiškino N.Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio šalininkas.

Pasak R.Ščiglinsko, jį kenčia ne tik nuo V.Ūso, bet ir teismo salėje buvusios „Lietuvos ryto“ žurnalistės.

„Ji rašo tendencingai, siekia sugniuždyti mane ir mano įmonę, per pusantro mėnesio parašė penkis straipsnius, net yra rašiusi, kad aš galiu būti nužudytas“, - kalbėjo už įžeidimą teisiamas kaunietis ir pareiškė. Jis pageidavo, kad žurnalistė nedalyvautų jo bylos nagrinėjime, tačiau šis prašymas buvo atmestas, nes teismo posėdžiai yra vieši.

V.Ūsą įvairiausiais žodžiais internete vadinęs patvorio „kovotojas“, kaip paaiškėjo pirmadienį teisme yra anksčiau teistas, tačiau bylą nagrinėjančiam teisėjui paklausus kada ir dėl ko, negalėjo pasakyti: „Neprisimenu, tai buvo prieš 20 metų“.

Pirmadienį teismui nepavyko pradėti nagrinėti bylos iš esmės, nes iš Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros negautas nutrauktas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pradėtas dėl R.Ščiglinsko veiklos „Facebooke“.

Kitas posėdis numatytas gegužės pradžioje, tačiau jau penktadienį R.Ščiglinskas teisme susitiks su vilniečiu Mariumi Kuprevičiumi, o kitą ketvirtadienį su pagrindiniu Kauno žmogžudysčių bylų liudytoju Mindaugu Žalimu.

M.Kuprevičius ir M.Žalimas su N.Venckienės gerbėju taip pat teisiasi dėl jo šmeižikiškų ir įžeidžiančių pasisakymų „Klonio gatvės dienoraštyje“.

R.Ščiglinsko atžvilgiu Kauno rajono policijos komisariate atliekami dar trys ikiteisminiai tyrimai. Jam jau yra pareikšti įtarimai dėl A.Ūso ir Laimutės Stankūnaitės bei jos dukters persekiojimo.

Byloje dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo jis yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Tyrėjai įtaria, kad R.Ščiglinskas suklastojo buhalterinės apskaitos duomenimis, kai iš „violetinės“ publikos surinko pinigus naujam kompiuteriui, tačiau kompiuterį įsigijo ne savo, o savo įmonės vardu.

R.Ščiglinskui taip pat pareikšti įtarimai dėl grasinimų nužudyti valstybės saugomą liudytoją M.Žalimą. Šią bylą kaunietis užsidirbo po pirmojo posėdžio Kaune dėl M.Žalimo šmeižto ir įžeidimo.

Tik išėjęs iš teismo salės, jis mobiliuoju telefonu „Facebooke“ vėl visokiais žodžiais išvadino M.Žalimą ir jam grasino, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, buvo nuspręsta R.Ščiglinską sulaikyti.

Akistatoje su M.Žalimu kaunietis visiškai palūžo. Jis išsižadėjo savo artimiausių bendražygių, prašė M.Žalimo susitaikyti ir net pažadėjo iš savo asmeninio puslapio ištrinti visus parašymus, kuriuose buvo minimas Mindaugas.

Šį savo pažadą R.Ščiglinskas įvykdė, tačiau net ir mindamas teismų slenksčius, toliau internete tyčiojasi iš kitų žmonių, kurie nepritaria N.Venckienės sukurtos pedofilijos istorijai, grasina pats paduoti į teismą ir iš jų prisiteisti visas išlaidas, kurias jam tenka patirti bylinėjantis.

„Renku ir skaičiuoju visas išlaidas, kurias jiems pateiksiu kartu su privačių kaltinimų skundais. Aš laimėsiu!”, - „Facebooke“ rašo R.Ščiglinskas ir toliau prieš negausius savo gerbėjų likučius vaidina didvyrį, esą policija jį vertė liudyti prieš N.Venckienę, kai jis nesutiko, pradėjo dėl jo „pilietinės“ veiklos kurpti bylas ir bando jį priversti prie savižudybės.

„Žudytis tikrai neketinu, nors to ir labai tikisi iškrypusi pedosistema. Jei ,,netikėtai'' mirsiu, tai tik teisinės Lietuvos sistemos atskirų narių pribaigtas, o ne ,,violetinių'' kaip tai norėtų pateikti labai aukšto buvusio teisėjo nuotaka”, - sekmadienį savo „Faceebok“ puslapyje paskelbė R.Ščiglinskas, kuris, bylos duomenimis, turi rimtų problemų su sveikata, bet, kaip pats sakė pirmadienį teisme, „visiškai viską suprantantis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.