Teismas leido suimti grėsmingojo kanapių augintojo bendrininkę

Pirmadienį Kauno apylinkės teismas leido suimti Rokiškio rajone, Antanašės kaime slapta augintomis kanapėmis prekiavusią jauną kaunietę, kuri buvo sulaikyta praėjusio šeštadienio vakarą.

Kvaišalų platinimu įtariama 23 metų kaunietė už grotų praleis mažiausiai 16 parų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kvaišalų platinimu įtariama 23 metų kaunietė už grotų praleis mažiausiai 16 parų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 7, 2014, 6:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:51 PM

23 metų merginai pareikšti įtarimai mažiausiai 3 kartus iš kauniečio Sauliaus Karosevičiaus pirkus jo užaugintas kanapes ir jas perpardavus.

Pagal pareikštus kaltinimus jai gresia laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų.

„Tai tik mūsų aktyvių veiksmų pradžia“, - sakė Kauno Žaliakalnio policijos komisariato vadovas Egidijus Kriaučionis.

Pareigūnai neatskleidžia kiek dar bus sulaikyta įtariamųjų šioje byloje.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo kanapėmis bei jų platinimo pareigūnai pradėjo gavę operatyvinės informacijos.

Slapta sekant įtariamuosius, buvo išsiaiškinta vieta, kurioje kanapės gali būti auginamos. Pagrindiniu įtariamuoju byloje tapo praeityje Lietuvoje bei užsienio šalyse teistas 47 metų kaunietis S.Karosevičius.

Pastaruoju metu jis buvo persikėlęs gyventi į Rokiškio rajoną, apsistojo didžiuliame, sovietmečiu statytame pastate.

Jo palėpėje S.Karosevičius buvo įrengęs kanapių auginimo plantaciją.

Užklupus kratos daryti atvykusiems kriminalistams, kanapių augintojas reagavo audringai. Vyras buvo įsitikinęs, jog už šią veiklą teismas jam atseikės ne mažiau kaip 10 metų nelaisvės, todėl tikino nenorintis patekti į kalėjimą ir gyvas nepasiduos.

Vienu metu jis grasino atsukti visų name buvusių 8 balionų čiaupus bei susprogdinti granatą. Po ilgų derybų jis sutiko įsileisti derybininką, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoją Darių Žukauską.

Pareigūnui pavyko sulaikyti į lauką su virve ant kaklo išbėgusį ir ten susisprogdinti ketinusį kanapių augintoją. Po kelių akimirkų supuolę „Aro“ pareigūnai jį sulaikė, iš nusikaltėlio buvo atimta rankoje laikyta granata be žiedo.

Šiuo metu S.Karosevičiui pareikšti įtarimai neteisėtai disponavus bei prekiavus kanapėmis, už ką gresia nuo 2 iki 8 metų nelaisvės.

Ekspertams ištyrus rastus įkalčius, nustačius koks kvaišalų veikliosios medžiagos kiekis rastas, kaltinimai gali dar pasunkėti.

Nemažai įkalčių, užaugintų ir jau sudžiovintų kanapių pastato viduje užsibarikadavusiam S.Karosevičiui pavyko sunaikinti.

Pasak pareigūnų, susisprogdinti grasinęs kanapių augintojas augalus krosnyje degino kelias valandas, o specifinis kvapas buvo jaučiamas visame kaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.