Kaune centre – sukčiaus iš Rumunijos gaudynės

„Iki šiol negaliu atsistebėti žmonių naivumu, kurie labdaros rinkėjais apsimetusiems sukčiams net nesusimąstydami atiduoda savo pinigus. Užtenka atidžiau pasižiūrėti į šiuos „labdaros rinkėjus“ ir tampa aišku, kokie tikrieji jų tikslai“, - lrytas.lt žurnalistui sakė iš Rumunijos atsibasčiusį sukčių pagavęs Kauno apskrities policijos Prevencijos skyriaus viršininkas, komisaras Tauris Stauskis.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-04-10 17:41, atnaujinta 2018-02-14 18:11

Pareigūnas sukčių pastebėjo su kolega Broniumi Palšiu grįždami iš studentų mokslinės konferencijos.

Laisvės alėjoje, prie fontano komisaras pastebėjo įnirtingai gestikuliuojantį tamsaus gymio vyrą ir pinigus jam duodančią merginą.

Priėję arčiau civiliais rūbais vilkėję pareigūnai įsitikino – pinigus iš eilinės aukos vilioja kurčnebyliu apsimetęs sukčius.

„Jis turėjo lapą su klaikiai į lietuvių kalbą išverstu tekstu apie kažkokio kurčiųjų centro statybą. Solidumo šiam „dokumentui“ turėjo suteikti Europos Sąjungos vėliava“, - pasakojo T.Stauskis.

Pamatęs, jog T.Stauskis su kolega B.Palšiu domisi jo veikla, „labdaros rinkėjas“ suskubo sprukti.

Pareigūnai nesutriko, jie pasileido vytis apgaviką, kvietė į pagalbą žmones. Prie pareigūnų prisijungė su abejingais nelikę studentai ir „kurčnebylis“ buvo pagautas.

„Sučiuptas jis gana greitai atgavo kalbos dovaną. Jis buvo spėjęs išvilioti pinigus iš trijų žmonių, du naivuoliai jam davė po 20 litų, o vienas paaukojo 50 litų kupiūrą“, - pasakojo komisaras T.Stauskis.

Pradžioje apgavikas su jį sulaikiusiais pareigūnais bendravo angliškai. Jį nuvežus į Centro policijos komisariatą, Rumunijos piliečio anglų kalbos žinios išsisėmė. Jis pareikalavo, kad policininkai su juo kalbėtų ispaniškai.

31 metų atvykėliui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, jam gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

Atvejai, kai iš Rumunijos atsibastę čigonai vilioja pinigus jau kuris laikas tapo Kauno policijos pareigūnų galvos skausmu.

Automobiliais atsibastę nusikaltėliai neretai šalia įkuria nelegalią stovyklavietę, iš kurios traukia į kasdienius žygius. Imituodami automobilio gedimą jie stabdo naivuolius, siūlo pusvelčiui pirkti „tikro aukso“ žiedus ar padirbtus laikrodžius.

Tamsaus gymio atėjūnai taip pat nevengia apsimesti labdaros rinkėjais, prašo paaukoti kokio nors globos ar rūpybos centro statybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.