Šeimininkas užsakė šiurpų šuns nužudymą

Rokiškio rajono gyventojas, įvykdęs kaimyno užsakymą „sunaikinti“ nebereikalingą šunį, turės už tai atsakyti. Su maišu per kaimą keliavęs šuns žudikas sukėlė kaimynų įtarimus ir netrukus buvo demaskuotas.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Apr 10, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:27 PM

Šios savaitės pradžioje Kriaunų kaimo žmonės pastebėjo, kad  to paties kaimo gyventojas 48-erių Virginijus K. ant peties nešasi maišą. Kadangi šis žmogus žinomas ne tik kaip mėgėjas išgerti, bet ir nugvelbti svetimą daiktą, kaimynai sunerimo.

Jie įtarė, kad prastos reputacijos kaimynas galėjo ką nors pavogti. Todėl žmonės paskambino seniūnui ir pasidalijo savo įtarimais.

Seniūnas Arvydas Rudinskas su dar vienu seniūnijos darbuotoju sėdo į automobilį ir nuvažiavo į nurodytą vietą. Jie pamatė Virginijų K. einantį jau be maišo. Lengvai apgirtęs jis ėjo keliu, o rankoje nešėsi akmenį. Į seniūno klausimą, kur padėjo maišą, vyras atsakė numetęs prie ūkinio pastato.

Maišas buvo numestas pievoje, vos už kelių metrų. Seniūnas patikrino jo turinį ir rado negyvą šunį. Virginijus K. pasisakė tą šunį užmušęs, nes to prašė keturkojo savininkas, toje pačioje gatvėje gyvenantis 42–ejų Darius L.

Už darbą kaimynui buvo pažadėtas degtinės butelis.

Vykdydamas kaimyno užsakymą, Virginijus K. pasiėmė maišą su šunimi ir nusinešęs į pievą, ėmė trankyti tą maišą į akmenį. Trankė tol, kol šuniukas maiše nurimo. 

Apie šuns egzekuciją seniūnas pranešė veterinarijos tarnybos gyvūnų gerovės specialistei. Į Kriaunas kartu su policija atvykusi vyriausioji veterinarijos gydytoja – inspektorė Edita Jončienė išsiaiškino, kad šuns atsikratyti panoro pats jo šeimininkas Darius L.

Jis  kaimyno Virginijaus K. paprašė, kad šis vieną iš trijų kieme gyvenančių šunų „sunaikintų“. Šeimininkas pats sugavo šunį, įkišo jį į maišą ir atidavė budeliui.

Dėl šuns egzekucijos policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.