Nuteisti veikėjai, išgarsėję nuogo užpakalio rodymu Vievyje

Trakų rajono apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl šių metų kovo 30 d. vandališkų išpuolių Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje. Šios istorijos herojai išgarsėjo, kai prieš vaizdo kameras pademonstravo nuogus užpakalius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-11 15:26, atnaujinta 2018-02-14 17:35

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, tą dieną 12 val. 20 min. M.J. (gim. 1989 m.) ir E.S. (gim. 1987 m.), būdami apsvaigę nuo alkoholio, Vievyje išėję į važiuojamąją kelio dalį, stabdė pravažiuojančius automobilius. Užkirtę kelią vienam iš automobilių, jį sustabdė ir užlipo ant variklio dangčio. E.S. vairuotojui ir keleivei rodė nepadorius gestus, demonstravo nuogą užpakalį.

Apie 21 val. 30 min. Vievyje M.J. jau su kitu draugu M.L. (gim. 1989 m.), būdami apsvaigę nuo alkoholio, į vaizdo stebėjimo kamerą mėtė akmenis, šaligatvio blokus, lipo ant kameros stulpo, bandė jį išjudinti. Vėliau, tęsdami savo nusikalstamus veiksmus, paėmė prie prekybos centro stovėjusį dviratį ir jį sulaužė mėtydami ir trankydami į asfaltą.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino, kad visi trys vyrai kalti dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

M.J., teistas keturis kartus, buvo kaltinamas dėl dviejų nusikaltimų padarymo. Teismas jį nuteisė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme, ją atidedant 1 metams ir 6 mėnesiams.

E.S., anksčiau teistas už chuliganiškus veiksmus, šį kartą nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme, ją atidedant 1 metams.

Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai jau gerai pažįsta E.S., jis ne kartą patekęs į jų akiratį. Be to, paskutinį kartą E.S. teismo pripažintas kaltu dėl narkotinių medžiagų platinimo, jam paskirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nuosprendis dar neįsiteisėjęs, apskųstas apeliacine tvarka.

M.L., teistas du kartus, šį kartą nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kadangi paskutinio teismo sprendimu jam buvo atidėtas bausmės vykdymas 2 metams, todėl Trakų teismas subendrino skirtas bausmes ir paskyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Trakų teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.