Kaunietis bandė įteisinti nuo vaikystės kauptą ginklų arsenalą

Į Kauno policiją atėjęs 42 metų vyras pareigūnams pranešė norįs įteisinti nuo vaikystės kauptą ginklų arsenalą.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-04-17 10:06, atnaujinta 2018-02-14 13:32

Trečiadienį apie po pietų į KaunoŽaliakalnio policijos komisariatą kreipėsi V.M. (gim. 1972 m.). Vyriškis pareiškė, kad Kaune, P.Plechavičiaus gatvėje, savo bute, turi daug įvairių ginklų ir šaudmenų, kuriuos nori legalizuoti.

"Šis žmogus gyvena ir dirba Didžiojoje Britanijoje, kartas nuo karto grįžta į Kauną. Jis nusprendė legalizuoti kaip pats minėjo, labai seniai kauptą ginklų kolekciją, todėl kreipėsi į policiją", - lrytas.lt sakė Kauno Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis.

Pareigūnams nuvykus pas vyriškį namo, sukauptas ginklų arsenalas pribloškė net visko mačiusius policininkus. Metalinėje dėžėje kaunietis laikė apie 150 įvairių karo laikų šautuvų ir pistoletų konstrukcijų bei daug įvairių durklų. Rasti net keli kulkosvaidžiai.

"Net mūsų ekspertams šis radinys sukėlė nemažą nuostabą. Balistikos specialistai iš karto negalėjo tiksliai atsakyti į klausimą kokie ginklai rasti, kokia jų būklė bei kalibras", - sakė E.Kriaučionis.

Radus tokį didelį kiekį ginklų, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Taip pat aiškinamasi kokiais būdais kaunietis rinko savo kolekciją, iš kur gavo ginklų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Paprastai tokiais atvejais ginklus policija perduoda tirti ekspertams.

"Ekspertai turės atsakyti į klausimą ar šie ginklai tinkami naudoti. Nuo to priklausys tolimesnė ikiteisminio tyrimo eiga", - minėjo komisaras E.Kriaučionis.

Pasak pareigūno, vizualiai apžiūrėjus kauniečio kolekciją, nepanašu, jog ginklai galėtų būti naudojami pagal tiesioginę jų paskirtį. Daugumą jų pažeisti korozijos, ilgą laiką išbuvę žemėje ar vandenyje.

Ekspertams nustačius, kad ginklai tinkami šaudyti, juos laikiusiems asmenimis gali grėsti areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. 

To paties Baudžiamojo kodekso kitas straipsnis numato atsakomybę asmenims, neturėjusiems leidimo, pagamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo ne mažiau kaip tris šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų. Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo ketverių iki aštuonerių metų. 

Tačiau ekspertams nustačius, kad ginklai šaudyti netinkami, ikiteisminis tyrimas gali būti nutrauktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.