Buvęs „Pikaso“ narys teisme prakalbo apie pareigūnų kerštą

Už narkotinių medžiagų platinimą teisiamas buvęs muzikos grupės „Pikaso“ narys Dovydas Šamrajus metė kaltinimus ikiteisminio tyrimo tyrėjams.

D.Šamrajus užsipuolė tyrėjus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
D.Šamrajus užsipuolė tyrėjus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-04-18 07:52, atnaujinta 2018-02-14 13:15

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjęs prasidėti dėl narkotinių medžiagų platinimo baigtos baudžiamosios bylos nagrinėjimas įstrigo jau per pirmąjį posėdį, rašo „Lietuvos rytas".

Neatvykus trijų teisiamųjų Dmitrijaus Šiškino, Tomo Kuprio ir Luko Kubiliaus advokatams teismo posėdis buvo atidėtas.

Visi trys vyrai buvo nekalbūs ir iš teismo salės pasiskubino pasišalinti, bet žinomiausias teisiamasis – buvęs muzikos grupės „Pikaso“ narys 31 metų D.Šamrajus – viešumo nevengė.

Jis tvirtino, kad su jam pateiktais kaltinimais nėra susijęs, o policijos perimtas siuntinys, kuriame aptikta metamfetamino, skirtas ne jam.

Buvęs atlikėjas pateikė versiją, kad jis į šią bylą įtrauktas dėl ikiteisiminį tyrimą atlikusio pareigūno keršto: „Man buvo pasiūlyta bendradarbiauti su teisėsauga – turėjau apkalbėti vieną asmenį ir paliudyti tai, ko jis iš tiesų nebuvo padaręs. Nesutikau to padaryti ir netrukus byla buvo paviešinta akcentuojant, kad nusikaltime dalyvavau ir aš.“

Tai esą buvo padaryta dar ir tam, kad byla sukeltų visuomenės susidomėjimą ir taip netiesiogiai būtų paveiktas teismas.

„Ar žiniasklaida domėtųsi šia byla, jei joje nebūtų manęs?“ – savo versiją karštai įrodinėjo D.Šamrajus.

Tačiau nors ikiteisminio tyrimo metu D.Šamrajus savo kaltę neigė, pareigūnų teigimu, įkalčių prieš jį yra pakankamai.

Užpernai spalio mėnesį policija gavo žinių, kad maršrutiniu autobusu iš Kauno į Klaipėdą vežama kvaišalų siunta.

Į autobusų stotį siuntinio – batų dėžės atėjęs pasiimti vyras buvo sulaikytas.

Policijoje atidarytoje batų dėžėje buvo du raudoni gerokai nudėvėti sportbačiai. Į vieną buvo prikišta juodo popieriaus ir 10 polietileno paketėlių su įtartinais baltais milteliais.

Po tyrimo paaiškėjo, kad tai – metamfetaminas. Tai pamatęs įtariamasis, kuris taip pat yra buvęs grupės „Pikaso“ narys, pareigūnams paaiškino nežinojęs, kas yra siuntinyje.

Jis teigė, kad iš autobuso atsiimti batų dėžę jį paprašęs buvęs kolega iš grupės „Pikaso“ D.Šamrajus. Pats to padaryti jis negalėjęs, nes tą vakarą užtrukęs vakarėlyje.

Buvusiam dainininkui buvo pateikti įtarimai pasikėsinimu platinti narkotikus.

Vizitas į teismą – ne pirmas

* 2012 metų spalio mėnesį už automobilio vairavimą neblaiviam D.Šamrajui buvo skirta 1000 litų bauda ir vieniems metams atimta teisė vairuoti.

* Šiemet sausio mėnesį už nesunkų tyčinį nusikaltimą D.Šamrajui 5 mėnesiams teismas apribojo laisvę – nuo 6 iki 22 valandos įpareigojo būti namuose ir neišvykti iš gyvenamosios vietos.

* D.Šamrajus buvo nuteistas už tai, kad pernai spalio mėnesį vienoje Klaipėdos degalinėje kilusio konflikto metu sumušė klaipėdietį Marką Matvejevą. Už tai nukentėjusiajam iš D.Šamrajaus buvo priteistas 1000 litų moralinės žalos atlygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.