„Vilniaus energijos“ vadovas prabilo apie žiaurią kampaniją

„Pareikšti įtarimai tėra viešųjų ryšių akcija“, - sakė A.Janukonis.

J.P.H.Sacreste'ui suteiktas įtariamųjų statusas.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
J.P.H.Sacreste'ui suteiktas įtariamųjų statusas.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:10 PM

„Šie tyrimai yra susiję su visuomenei puikiai žinoma veikla, autorizuota įgaliotų valdžios atstovų ir vykusia jau daugiau kaip prieš 10 metų. Veiklą tikrino įvairios Lietuvos institucijos: Valstybės kontrolė, Valstybinė Kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) ir Seimo audito komitetas. Tuo metu visos šios aukštos institucijos patvirtino visišką veiklos atitikimą Lietuvos įstatymams“, - pareiškime pažymi J.P.H.Sacreste'as.

Jis pabrėžia, kad per pastaruosius 12 metų, kai laimėjo atvirą tarptautinį konkursą, „Vilniaus energija“ yra investavusi apie šešis šimtus milijonų litų, šiuo metu įmonėje dirba apie tūkstantį darbuotojų.

„Vilniaus energija“ yra didžiausias Prancūzijos investuotojas Lietuvoje.

„Dėl to „Vilniaus energijai“ ir jos atstovams yra nesąžininga ir žalinga tapti šios žiaurios ir šmeižikiškos kampanijos taikiniu. Šios kampanijos tikslai - staigus „Vilniaus energijos“ investicijų žlugdymas ir bandymas eliminuoti iš ateities darbų Lietuvoje tyčia atveriant kelią jos konkurentams. Toks nepriimtinas ir diskriminuojamas elgesys tikrai nepadės pritraukti užsienio investuotojų Lietuvoje“, - pabrėžia J.P.H.Sacreste'as.

„Vilniaus energijos“ valdybos narys ir „Icor“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis jau trečiadienį pareiškė, kad FNTT įtarimai, pareikšti tiek jam, tiek „Vilniaus energijos“ prezidentui ir „Icor“ akcininkui Linui Samuoliui, tiek J.P.H.Sacreste'ui neturi jokio pagrindo.

„Pareikšti įtarimai tėra viešųjų ryšių akcija“, - sakė A.Janukonis.

Pasak jo, FNTT įtarimus pareiškė dėl dviejų sutarčių, „Vilniaus energijos“ su kita „Dalkia“ antrine įmone, pasirašytų 2003 ir 2004 metais. Šiuos epizodus nuodugniai ištyrė Valstybės kontrolė, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ir specialiai tam sukurta Seimo komisija.

„Jokių pažeidimų nebuvo rasta, įtarimai yra tušti“, - teigė A.Janukonis.

Anot jo, faktą, kad vykdoma viešųjų ryšių akcija, įrodo ne tik tai, bet ir pats įtarimų paskelbimas FNTT interneto svetainėje. Įprasta, kad FNTT neskelbia asmenų, kuriems reiškiami įtarimai, o nurodo tik inicialus.

A.Janukonio teigimu, FNTT rankomis taip pat kryptingai įgyvendinami valstybinio monopolisto „Lietuvos energija“ ir bendrovės „Fortum“ tikslai - sklandžiai šalinti iš kelio konkurentus.

„Specialiųjų tarnybų dėmesio sulaukėme būtent dabar, nes bendra „Icor“ ir Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Reenergy“ pradėjo procesinius veiksmus prieš vyriausybę dėl neteisėto atliekų jėgainės statybų blokavimo Vilniuje“, - teigė A.Janukonis.

51 procentą „Reenergy“ akcijų valdanti kompanija „Helvita Holdings“ yra registruota Olandijoje, todėl bendrovė turi galimybę kreiptis ir į tarptautinį arbitražą, sako A.Janukonis.

Kaip žiniasklaidai išplatintame pranešime skelbia FNTT, Generalinės prokuratūros kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime dėl galimai nusikalstamos „Icor“ įmonių grupės ir UAB „Vilniaus energija“ vadovų ir akcininkų veiklos „Vilniaus energijos“ prezidentui ir „Icor“ akcininkui L. Samuoliui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės turtinės teisės įgijimo apgaule ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

A.Janukoniui ir Jeanui Pierre'ui Henri Sacreste'ui suteiktas įtariamųjų statusas. Šie asmenys šaukiami apklausoms, įtariant juos dėl galimo vadovavimo juridiniam asmeniui, skirtam nusikalstamai veiklai nuslėpti, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės turtinės teisės įgijimo apgaule, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

Už įvardytus teisės aktų pažeidimus taikoma baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.