Kaune sukčiai melžė draudimo bendroves

Kauno Ekonominės policijos pareigūnai išaiškino naują sukčiavimo būdą, kuomet iš draudimo bendrovių grupė gerai organizuotų asmenų sukčiavimo būdu užvaldė apie 700 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 24, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:11 PM

Sukčiai veikė imituodami legalų verslą – per savo kontroliuotas įmones su draudimo bendrovėmis pasirašydavo draudimo tarpininkavimo sutartis, taip įgydavo teisę už nustatytą komisinį mokestį konsultuoti klientus ir tarpininkauti sudarant investicinio gyvybės draudimo sutartis.

Sukčiai ėmėsi aktyvios patiklių kauniečių medžioklės. Buvo skelbiama apie vykstančią akciją ir didžiules nuolaidas investiciniam gyvybės draudimui.

Draudimo kompanijų atstovais prisistatydavę aferistais žmones įkalbėdavo pasirašyti sutartis kuo didesnei sumai, tikindavo, jog akcijos proga, jiems mažiausiai pusę metų nereikės mokėti įmokų.

„Viena bendrovių įkalbėjo sudaryti sutartis daugiau kaip 200 žmonių. Kiek jų buvo iš viso, šiuo metu dar negalime tiksliai pasakyti, vyksta tyrimas“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Banys.

Aferistai kelis kartus patys, savomis lėšomis už žmones mokėdavo draudimo įmokas. Pinigų srautas nutrūkdavo, kai sukčių įmonė ir draudimo kompanijų gaudavo dosnius komisinius už „sėkmingai“ sudarytas sutartis.

Pasak policijos pareigūnų, viena draudimo bendrovė pervedė 515 tūkst. litų, o kita – 181 tūkst. litų komisinių.

Policijos pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius, Kauno miesto gyventojus E. M. (gimusį 1981 m.), A. S. (gimusį 1981 m.) ir A. R.(gimusį 1976 m.). Jų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, kurių metu rasta ir paimta įvairių tyrimui reikšmingų dokumentų bei du nelegaliai laikomi šaunamieji ginklai.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu. Už šį nusikaltimą jiems gresia įkalinimas iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.