Vyrams apkarto grumtynės su Seimo nariu D.Budriu

Tuometį Seimo narį Dainių Budrį ir jo padėjėją Gytį Tumėną Klaipėdoje užpuolę du vyrai išgirdo nuosprendį. Jiems skirtos piniginės baudos, teks atlyginti neturtinę žalą ir sumokėti už sulaužytus akinius.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 25, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:06 PM

Kariuomenės pareigūnas 32 metų Aleksandras Tekorius ir Valstybės saugumo departamento darbuotojas 38 metų Kastytis Bureika į incidentą, dėl kurio neteko darbo, įsivėlė 2012 metų rugsėjo 22-osios paryčiais, rašo „Lietuvos rytas“.

Tądien D.Budrys ir G.Tumėnas leido laiką Klaipėdos senamiestyje esančiame džiazo klube „Kurpiai“.

Po ketvirtos valandos ryto jie išėjo iš baro ir netrukus Kepėjų ir Pasiuntinių gatvių sankryžoje buvo užpulti ir sumušti dviejų vyrų.

Po nakties įvykio pats D.Budrys teigė nukentėjęs nesmarkiai, daug labiau kliuvo jo bičiuliui. Seimo narys aiškino, kad bare jokių nesusipratimų nebuvo kilę, tik lauke už poros šimtų metrų juos kažkodėl pasivijo ir užpuolė du vyrai.

Kaltinamųjų versija buvo šiek tiek kitokia. A.Tekorius aiškino, kad D.Budrys priekabiavo prie jo buvusios sužadėtinės, kvietė ją šokti, bet ji nesutikusi.

Eidamas iš baro namo jis su drauge aiškinosi santykius – anksčiau jie buvo susižadėję, bet vėliau ryšiai suprastėjo.

Prie vieno namo sienos stovėjo du vyrai. Porai einant pro šalį vienas jų esą mestelėjo, ko čia aiškinatės, ir sugriebė A.Tekoriui už rankos.

Tuomet D.Budrys esą užsimojo, bet pataikė jam ne į galvą, o į petį. Mat jis, kariškis, daug sportavęs, užsiiminėjęs kovų menais, ir žino, kaip išvengti pavojingų smūgių.

O norėdamas išsivaduoti iš G.Tumėno gniaužtų A.Tektorius esą trūktelėjo rankas, o šis staiga trenkėsi į stulpą galva ir žengęs kelis žingsnius parkrito ant akmeninio grindinio.

K.Bureika aiškino pamatęs, kad D.Budrys mojuoja rankomis prieš A.Tekorių, ir puolė bičiuliui į pagalbą – D.Budrį suėmė už pažastų. Jis ėmė rėkti: „Aš – Seimo narys, aš neliečiamas, turėsi problemų.“

Nutempęs politiką kelis metrus pasodino ant žemės, prispaudė krūtine.

A.Tekoriui teismas skyrė 3900, K.Bureikai – 3250 litų baudą.

Jie solidariai turės atlyginti abiem nukentėjusiesiems neturtinę žalą – penkis tūkstančius litų.

Teks sumokėti 293 litus ir už sudaužytus G.Tumėno akinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.