Jauna panevėžietė pareigūnus šokdina net uždaryta į areštinę

Keli ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo, privataus asmens įžeidimo, grasinimo nužudyti bei vagysčių iš degalinių, slapstymasis nuo policijos ir net grasinimas nužudyti savo kūdikį – tokia spalvinga 21 metų panevėžietės S.L. biografija. Praėjusį penktadienį suimta mėnesiui moteris nenurimsta net areštinėje. Savaitgalį ji atsidūrė ligoninėje po tikro ar inscenizuoto bandymo žudytis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 27, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:51 AM

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinės kameroje laikoma S.L. bandė pasikarti šeštadienį, šiek tiek po 17 val. Tai pastebėję areštinės pareigūnai moterį išgelbėjo ir iškvietė greitąją. Suimtoji buvo nuvežta į Panevėžio ligoninę, kur medikai jokių išorinių sužalojimų neaptiko. Todėl moteris po apžiūros nugabenta atgal į areštinę.

Neatmetama, kad bandymas žudytis buvo inscenizuotas, galbūt jauna moteris tokiu būdu tikėjosi ištrūkti į laisvę. Juo labiau, kad anksčiau ji jau sėkmingai nuo pareigūnų buvo pasprukusi ir pasislėpusi.

Šį pavasarį buvo paskelbta S.L. Po to, kai keliais nusikaltimais – grasinimu nužudyti, privataus asmens įžeidimu ir sukčiavimu įtariama panevėžietė ėmė pažeidinėti jai teismo paskirtas kardomąsias priemones. Moteris nuo pareigūnų pradėjo slapstytis, todėl jai už akių paskirtas suėmimas.

Policijos pareigūnams pavyko nustatyti S.L. buvimo vietą. Paaiškėjo, kad ji nuomojasi kambarį Staniūnų gatvės bendrabutyje. Pareigūnai kovo 28 dieną atvyko į šį daugiabutį bėglės sulaikyti, tačiau ji atsisakė juo įleisti. Užsibarikadavusi 5-ojo aukšto bute, ji grasino išmesti per langą savo mažametį vaiką ir pati iššokti. Norėdama įrodyti, kad jos ketinimai yra rimti, S.L. per langą buvo iškišusi savo kūdikį, vėliau pati sėdėjo ant palangės ir gėrė alkoholį.

Galiausiai pareigūnams pavyko patekti į vidų. Kartu su vaiku S.L. buvo nuvežta į Panevėžio ligoninę. Ten moteris sugebėjo suklaidinti pareigūnus ir palikusi kūdikį sėkmingai paspruko.

Vėl į teisėsaugos pareigūnų rankas panevėžietė įkliuvo balandžio 23 dieną, kartu su 23 metų panevėžiečiu Tadu Paviloniu ir 16-mete drauge.

Trijulė buvo pareigūnų sulaikyta Pasvalio rajone, Raubonių kaime esančioje degalinėje. Tuo metu Panevėžio policijos Kriminalistinio aptarnavimo skyriaus ekspertai vyko ieškoti įkalčių į Biržų rajoną, kur tądien įžūliai buvo apiplėštos dvi kaimo parduotuvės. Dar viena parduotuvė pagal tą pačią schemą buvo apiplėšta tos pačios dienos rytą Kupiškio rajone.

Nusikaltėliai veikė taip pat – jaunuolis ir mergina, užėję į kaimo parduotuvę tuo metu, kai joje buvo tik pardavėja, apsimesdavo kažką perkantys, o darbuotojai atidarius kasos aparato stalčių, papurkšdavo į veidą dujų ir čiupdavo pinigus. Jų grobiu tądien tapo nuo 50 iki 1 tūkst. litų.

Apie įžūlius, vidury dienos įvykdytus kelis apiplėšimus sužinoję policijos pareigūnai ėmė ieškoti automobilio „Renault Laguna“ – būtent tokio modelio automobiliu po apiplėšimų spruko nusikaltėliai.

Apie tai, kad ieškomas būtent tokio modelio ir spalvos automobilis žinantys panevėžiečiai policijos pareigūnai pastebėjo jį stovintį Raubonių kaimo degalinėje.

Šio automobilio salone sėdėjusį jaunuolį sulaikė policijos ekspertas. Jo kolegė, eidama į degalinę, susitiko dvi merginas. Pastarosios, pamačiusios pareigūnę, puolė bėgti į laukus. Policininkė jas nusivijo, į orą iššovė du įspėjamuosius šūvius iš tarnybinio ginklo.

Tuomet bėglės metėsi į skirtingas puses. Pareigūnė, pamačiusi laukuose dirbantį vyrą pašaukė jį į pagalbą. Vyriškis, kaip vėliau paaiškėjo – buvęs policijos pareigūnas, sulaikė vieną bėglę, kitą pagavo pareigūnė.

Balandžio 25 dieną T.Pavilonį ir šešiolikametę teismas leido suimti įtariant kaimo parduotuvių apiplėšimais. T.Pavilonį teismas leido suimti 3 mėnesiams. Šis jaunuolis yra anksčiau teistas ir Lietuvoje, ir Švedijoje, tačiau teistumai jau išnykę. Pareigūnams jis teigė vos prieš mėnesį grįžęs iš Vokietijos, kur uždarbiavo.

Sulaikytas pareigūnų T.Pavilonis savo kaltės neneigė, tačiau teigė, kad iš anksto plėšikauti nesiruošė, tai įvyko spontaniškai. Esą, su sugyventine S.L. ir seniai pažįstama šešiolikamete jis tiesiog pramogaudami važinėjosi po gretimus rajonus, pasivaikščiojo po vieno dvaro teritoriją, parką.

Panevėžio rajone gyvenančią 16-metę, kuri, įtariama, kartu su T.Paviloniu ėjo plėšikauti į parduotuves, teismas leido suimti 1 mėnesiui. Policijai žinoma mergina niekur nesimoko, dažnai bėga iš namų. Prieš kurį laiką buvo paskelbta jos paieška.

S.L. įtarimai dėl plėšimų nepareikšti. Ji pareigūnams tvirtino, kad tik vairavo automobilį „Renault Laguna“ ir nežinojo, ką jos bendrakeleiviai veikė kaimo parduotuvėse. Tačiau S.L. įtariama keliose degalinėse vogusi degalus – prisipildavo į „Renault Laguna“ benzino ir išvažiuodavo nesusimokėjusi. Ją teismas leido suimti 1 mėn.

Net ir teisme S.L. sugebėjo sukelti sąmyšį. Nors ją pareigūnai į teismą turėjo atvežti penktadienio rytą, jauna moteris ėmė skųsti galvos skausmais, todėl buvo nuvežta ne į teismą, bet į ligoninės priėmimo skyrių.

Medikams nenustačius kokių nors rimtų sveikatos sutrikimų, S.L. į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo buvo atvežta tik po pietų. Pasimokę ir kolegų klaidų, pareigūnai stengėsi užkirsti kelią, kad ji vėl nepaspruktų – panevėžietės rankos ir kojos buvo surakintos, kitas metalinės grandinės galas buvo pritvirtintas prie vieno pareigūno rankos.

Beje, S.L. pasinaudojo galimybe pasirinkti valstybės jai skiriamą gynėją. Moters pageidavimu, jai nemokamai buvo skirtas vienas garsiausių Panevėžio advokatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.