Varėnos budelis netrukus atsidurs teisme

Praėjus beveik metams po kraupaus nusikaltimo Senojoje Varėnoje, kai

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 29, 2014, 4:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:58 AM

Šiuo šiurpiu nusikaltimu įtariamam Varėnos budeliu pramintam 21 metų alytiškiui Mantui Šerpenskui netrukus bus pareikšti galutiniai kaltinimai. Tuomet su bylos medžiaga turės galimybę susipažinti nukentėjusieji.

Pasak tyrėjų, M.Šerpenskui turbūt bus pareikšti įtarimai dėl kelių nesunkių nusikaltimų – turto sugadinimo ir vagystės, tačiau jokių naujų sensacingų aplinkybių tiriant bylą nebuvo nustatyta.

„Bylą Kauno apygardos teismui tikiuosi perduoti gegužę“, – pranešė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Palaima.

Pasak jo, gautos visos reikalingos ekspertizių išvados, nustatytos bylai reikšmingos aplinkybės, todėl ikiteisminio tyrimo procedūros artėja link pabaigos.

Prokurorų abejones dėl M.Šerpensko sveikatos būklės dar kovą išsklaidė psichiatrai – po medikų ekspertizės paaiškėjo, kad jis visiškai sveikas ir gali sėsti į teisiamųjų suolą.

Bendraujant su R.Šerpensku tyrėjams kilo abejonių dėl jo gebėjimo atsakyti už savo veiksmus, mat jaunuolis elgėsi labai neįprastai - ramiai dėstė visas įvykio aplinkybes ir visiškai nesijaudino.

Daugų technologijos ir verslo mokyklą lankiusi S.Naujūnaitė pernai gegužės 16-osios vakarą nutarė pabėgioti kelyje Senoji Varėna-Nedzingė ir negrįžo.

Varėniškės likimas paaiškėjo beveik po mėnesio, kai kriminalistai sulaikė Alytaus profesinio rengimo centro moksleivį M.Šerpenską. Įrodymų priremtas jaunuolis vėliau papasakojo automobiliu „Volkswagen Golf“ važiavęs pasivažinėti ir pasiklausyti muzikos prie Senosios Varėnos pašonėje esančio Glėbo ežero.

Jis pravažiavo didelę sankryžą šalia miestelio, ties kuria įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Ji užfiksavo raudonos spalvos automobilį, tačiau valstybinis numeris vaizdo medžiagoje neįskaitomas. Vis tik ši aplinkybė ir liudininkų pasakojimai padėjo išaiškinti nusikaltimą.

M.Šerpenskas užkalbino merginą, tačiau ji kažką atsakė net nesustojusi ir neskubėdama nubėgo tolyn. Jaunuolį iškart apėmė nesuvokiamas pykčio priepuolis, todėl jis pačiupo S.Naujūnaitę, kelis kartu smogė kumščiu ir nusitempė į automobilį.

Išniekinęs merginą užpuolikas po kurio laiko suprato, kad ji jau negyva, todėl nuvežė į atokią vietovę netoli Senųjų Trakų ir užpylė žemėmis, apkrovė šakomis. Kitą dieną jis suvokė prastai paslėpęs kūną, todėl grįžo, iškasė duobę ir užvertė jį žemėmis.

Po M.Šerpensko sulaikymo jo kompiuteryje pareigūnai aptiko įspūdingą nuotraukų kolekciją. Visas jas sieja viena tema – mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.