Biržietę pražudęs ir du žmones sužalojęs jaunuolis laukia teismo

Pernai vasarą didelio rezonanso sulaukusios avarijos bylą, kai Biržuose žuvo automobilio vairuotoja ir dar du jauni keleiviai buvo sužaloti, teisme numatoma atversti liepos viduryje – baudžiamoji byla perduota nagrinėti Biržų rajono apylinkės teismui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:15 AM

Vairuotojas nesuvaldė apie 107 km/h greičiu lėkusio savo automobilio ir trenkėsi į stovinčią „Renault Laguna“. Eismo įvykio metu žuvo „Renault Laguna“ automobilio vairuotoja, dar dviem keleiviams buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Pavojingą eismo įvykį sukėlęs vairuotojas, palikęs be pagalbos sužeistuosius, iš avarijos vietos pasišalino. Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorės Gražinos Petrulytės teigimu, ikiteisminis tyrimas užtruko, nes buvo nuspręsta sulaukti kvalifikuotų specialistų tyrimų išvadų, kurios išsamiai atsakytų į visus iškilusius klausimus ir išsklaidytų net mažiausias abejones. Dabar, kai visi reikalingi tyrimo veiksmai atlikti, tikimasi, kad teismo procesas vyks sklandžiai. Baudžiamasis kodeksas tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų; už tą pačią padarytą veiką apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiama laisvės atėmimu iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.