STT sulaikė Šiaulių ugniagesių vadą J.Misiūną

Įtariant prekyba poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienio vakarą sulaikė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininką Joną Misiūną ir privačios saugos tarnybos "Saugos skydas" direktorių Robertą Janutį.

STT sulaikė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininką J.Misiūną.
STT sulaikė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininką J.Misiūną.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

May 7, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:44 AM

Įtariama, kad 51 metų pulkininkas J.Misiūnas, siekdamas išvengti atleidimo iš pareigų dėl to, jog gegužės 5 dieną galimai neblaivus pasirodė darbe, 39 metų verslininkui per tarpininką perdavė 12 tūkst. litų kyšį.

Kyšį pareigūnas davė už tai, kad R.Janutis, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita tikėtina įtaka Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, paveiktų departamento vadovus veikti neteisėtai vykdant įgaliojimus ir neatleisti Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko iš darbo, trečiadienį pranešė STT.

Pirmas įkliuvo saugos tarnybos vadovas R.Janutis, kuris prabangiu visureigiu BMW atvažiavo į užmiestyje esančią degalinę paimti pinigų. Kai Panevėžio rajono gyventojas paėmė paketą, jis buvo sulaikytas. Netrukus namuose buvo sučiuptas ir J.Misiūnas.

Abu įtariamieji sulaikyti 48 valandoms.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Gegužės 4-ąją, sekmadienį, buvo minima ugniagesių profesinė šventė - Šv. Florijono diena.

Pirmadienį popiet pasklido informacija, kad J.Misiūnas darbe gali būti neblaivus. Apie tai buvo informuota ir Šiaulių policija. 

Į Šiaulių apskrities priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą 15 val. atskubėję patruliai J.Misiūno darbe neberado.

Vėliau ugniagesių vadovas tikino, kad pirmadienį popiet išvažiavo į susitikimą dėl šventinio renginio Naujojoje Akmenėje. Tądien į darbą pulkininkas nebegrįžo.

J.Misiūnas apkaltino, kad jį bando persekioti profesinės sąjungos atstovai.

Nepaisant to, informaciją apie galimą J.Misiūno nusižengimą gavęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą.

J.Misiūnas sostinėje turėjo pasirodyti šįryt 10 valandą. Pas vadovus iškviestas šiaulietis nepasirodė, o netrukus STT išplatino pranešimą apie įvykdytą operaciją.

Todėl nutarta pradėti dar vieną tarnybinį patikrinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.