Įtariamuoju tapęs saugos tarnybos vadovas liko už grotų

Prekyba poveikiu įtartas panevėžietis saugos tarnybos „Saugos skydas“ vadovas 39 metų Robertas Janutis liko už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 8, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:35 AM

Antradienį pavakare Specialiųjų tyrimų tarnybos agentų sulaikytą ir į areštinę uždarytą R.Janutį Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti 10 parų.

Kilo įtarimų dėl girtumo

Jau anksčiau reikalų su policija turėjęs R.Janutis už grotų atsidūrė mėgindamas padėti nemalonumų darbovietėje turinčiam savo pažįstamui - Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (APGT) viršininkui Jonui Misiūnui.

Ilgametis Šiaulių APGT vadovą 51 metų J.Misiūną įklampino istorija dėl galimo girtumo.

Informacija, kad Šiaulių APGT vadovas darbe yra neblaivus, pasklido pirmadienį popiet. Patikrinti blaivumo iškviesti policijos patruliai J.Misiūno darbe jau neberado.

Kitą dieną Šiaulių APGT viršininkas tikino pirmadienį darbe buvęs iki 15 val., o po to išskubėjęs į susitikimą dėl šventinio renginio Naujojoje Akmenėje.

J.Misiūnas tvirtino, kad skandalą sukėlė jį sukompromituoti bandantys profesinės sąjungos atstovai.

Nors girtumas ir nebuvo užfiksuotas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas J.Misiūno atžvilgiu pradėjo tarnybinį patikrinimą. Pulkininkui iškilo grėsmė netekti darbo.

Įtariamąjį sulaikė su įkalčiais

Į bėdą patekusiam J.Misiūnui atėjo R.Janutis. Šiaulių ugniagesių vadas šiam panevėžiečiui per tarpininkus perdavė 12 tūkstančių litų, kad jais būtų paveikti istoriją dėl galimo J.Misiūno girtumo tirsiančius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnus.

Apie tokius kėslus sužinoję STT pareigūnai antradienį vakare sulaikė į Šiaulių pakraštyje esančią degalinę pinigų pasiimti atvažiavusį R.Janutį.

Vėliau buvo sulaikytas ir J.Misiūnas. STT agentai jį užklupo namuose.

Leido suimti dešimčiai parų

Ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu pradėję pareigūnai ketvirtadienį kreipėsi į teismą prašydami, kad vienas įtariamasis – R.Janutis – būtų suimtas 15 parų. Pareigūnai tvirtino, kad būdamas laisvėje šis įtariamasis gali trukdyti tyrimui ir daryti poveikį liudytojams.

Prokuratūros prašymą teismas tenkino iš dalies – R.Janutį leista suimti ne 15, o 10 parų. Sprendimą priėmusio teisėjo nuomone tokio termino tyrėjams turėtų pakakti šiai situacijai išsiaiškinti.

Už grotų likęs R.Janutis jau yra sėdėjęs teisiamųjų suole.

Prieš pora mėnesių šis panevėžietis už tai, kad girtas vairavo keturratį ir padarė avariją, 3 metams ir 8 mėnesiams neteko vairuotojo pažymėjimo ir buvo nubaustas 4000 litų bauda.

Nušalino nuo tarnybos trims mėnesiams

Įtariamuoju dėl prekybos poveikiu tapęs J.Misiūnas už grotų neliko.

Tyrėjai nusprendė kreiptis į teismą ne dėl Šiaulių APGT vadovo suėmimo, bet dėl jo nušalinimo nuo tarnybos.

Prokuratūros prašymą patenkinęs teismas leido J.Misiūną nušalinti nuo tarnybos trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.