Menininkų tragedija persikėlė į teismą

Savo draugo nužudymu kaltinamas kino režisierius 56 metų Algimantas Maceina ketvirtadienio rytą buvo atvestas į Vilniaus apygardos teismą (VAT), kur turėjo prisiminti sausio mėnesį tragiškai pasibaigusias išgertuves.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 8, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:46 AM

Alkoholio padauginęs menininkas Vilniuje, savo sugyventinės bute peiliu į koją sužalojo 52 metų dailininką Naglį Karvelį. Dailinininkas mirė nukraujavęs.

A.Maceina visą laiką pripažino savo kaltę, todėl byla buvo ištirta ir teismui perduota per tris mėnesius. A.Maceinos advokatas Algirdas Gurauskas teigė, jog menininkas nesutinka su kaltinime nurodytais teiginiais, jog N.Karvelį jis nužudė tyčia. "A.Maceina prisipažino, kad jį sužalojo, tačiau tikrai nesiekė draugo mirties", - aiškino advokatas, nors kaltinimai teisme dar nebuvo paskelbti.

Bylos nagrinėjimas atidėtas, nes neatvyko nukentėjusiuoju pripažintas dailininko sūnus Laurynas Karvelis. Jis teismą elektroniniu paštu informavo, jog šiuo metu yra Londone. Iš šio laiško teismas nesuprato, ar nužudytojo sūnus sutinka, kad byla būtų nagrinėjama be jo, todėl posėdį atidėjo.

Teisėjas Arūnas Šumskas stebėjosi, jog nukentėjusiuoju nėra pripažintas N.Karvelio tėvas, žinomas aktorius Rimgaudas Karvelis. Prokuroras atsakė, jog menininko sūnus kreipėsi į policiją, pareiškė per 50 tūkstančių litų civilinį ieškinį, o garbaus amžiaus aktorius tyrimu nesidomėjo.

Teismas tikisi per kelias savaites susisiekti su L.Karveliu ir sužinoti, ar jį domina bylos nagrinėjimas. To nežinojo ir A.Maceina. Jis teigė savo bičiulio sūnų matęs tik kartą. Jo žiniomis, su sūnumi retai bendraudavo ir N.Karvelis.

Iki mirtino peilio dūrio A.Maceina su N.Karveliu buvo geri bičiuliai ir bendravo jau kelias dešimtis metų. "Jie buvo poažįstami kieki trumpiau, nei mes su A.Maceina", - kalbėjo į teismą atvykęs A.Maceinos vaikystės draugas Antanas Šiupienius. Jis buvo pas A.Maceiną svečiuose ir tragedija pasibaigusį vkarą.

"Tai buvo ne išgertuvės, o vaišės. A.Maceina pagamino plovą ir pakvietė draugus į svečius. Jokių konfliktų prie vaišių stalo tikrai nebuvo", prisiminė A.Šiupienius. Jis išėjo likus maždaug keturioms valandoms iki N.Karvelio nužudymo, todėl nežino, dėl ko vėliau susikivirčijo geri bičiuliai.

Savo svečią sužalojęs A.Maceina pats iškvietė greitąją pagalbą, bet padėti dailininkui buvo jau per vėlu. Kai policija sulaikė režisierių, jam buvo nustatyta 2,6 promilės girtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.