Šiaulių ugniagesių vadas skęsta kartu su gelbėtoju

Iš nemalonumų darbovietėje išsisukti bandęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (ŠAPGT) viršininkas Jonas Misiūnas įklimpo dar labiau, rašo „Lietuvos rytas“.

Gelbėti Šiaulių ugniagesių vadą J.Misiūną (nuotr. kairėje) bandęs panevėžietis verslininkas R.Janutis įklimpo ir pats.<br>G.Šiupario nuotr.
Gelbėti Šiaulių ugniagesių vadą J.Misiūną (nuotr. kairėje) bandęs panevėžietis verslininkas R.Janutis įklimpo ir pats.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-05-08 07:41, atnaujinta 2018-02-14 04:58

51 metų J.Misiūną įklampino istorija dėl galimo girtumo, dėl kurio buvo iškilusi grėsmė prarasti darbą. Todėl beveik 7400 litų algą gaunantis šiaulietis ėmėsi žygių, kad skandalas būtų užgniaužtas, o kėdė būtų išsaugota.

Pulkininkui į pagalbą suskubo skandalingai pagarsėjęs panevėžietis saugos tarnybos „Saugos skydas“ vadovas 39 metų Robertas Janutis. Bet STT agentai į areštinę uždarė ir jį.

Šiandien bus sprendžiama, ar prašyti teismo leidimo suimti abu įtariamuosius.

Surengė pasalą degalinėje

J.Misiūnas ir R.Janutis buvo sulaikyti antradienio vakarą.

Pirmas įkliuvo į užmiestyje esančią degalinę paimti pinigų atvažiavęs panevėžietis, o netrukus namuose buvo užkluptas ir J.Misiūnas.

Pirminiais duomenimis, Šiaulių ugniagesių vadovas per tarpininką perdavė 12 tūkstančių litų atlygį.

Pinigai esą buvo skirti papirkti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnus, kad šie tirdami istoriją dėl girtumo neatleistų iš darbo.

Paketas su pinigais antradienio pavakarę buvo paliktas Šiaulių pakraštyje esančioje degalinėje. Vėliau į ją prabangiu visureigiu BMW atvažiavo R.Janutis.

Panevėžietis buvo sulaikytas, kai iš tarpininko paėmė pinigus.

Pulkininko rasti nepavyko

Kad ŠAPGT viršininkas mėgsta papuotauti, kalbos Šiauliuose sklido seniai.

Sekmadienį ugniagesiai minėjo profesinę šventę – Šv.Florijono dieną.

Pirmadienį popiet pasklido informacija, kad J.Misiūnas darbe yra neblaivus.

Į ŠAPGT buvo iškviestas policijos patrulių ekipažas, bet jis kelias minutes pavėlavo – J.Misiūno rasti nebepavyko.

Šiaulių apskrities ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Juozas Pocius matė kieme stovinčius viršininko ir tarnybinį, ir asmeninį automobilius.

Todėl vėliau išgirsta versija, kad J.Misiūnas buvo išvažiavęs, jam sukėlė šypseną: „Esu įsitikinęs, kad jis galėjo būti pasislėpęs tik darbovietėje.“

J.Pociaus įtarimus dar labiau sustiprino pro akis neprasprūdusi detalė: po patrulių vizito ŠAPGT kieme buvo perstumdyti automobiliai.

ŠAPGT viršininkas bandė neigti visus įtarimus – tikino darbe buvęs iki 15 val., o po to išskubėjęs į susitikimą dėl šventinio renginio Naujojoje Akmenėje.

Kaltino profsąjungos atstovus

J.Misiūnas įtikinėjo, kad skandalą sukėlė profesinės sąjungos atstovai, stebintys jį per didinamąjį stiklą.

Esą tai buvęs nebe pirmas bandymas jį sukompromituoti.

Pažerti kaltinimai nustebino profesinės sąjungos lyderį J.Pocių. Jis patikino kalbų apie Šiaulių ugniagesių vadovą girdėjęs ir anksčiau, bet „medžioklėje dėl galimo girtumo dalyvavęs pirmąkart“.

Atlieka tarnybinius tyrimus

Nors girtumas ir nebuvo užfiksuotas, informacija apie galimą J.Misiūno nusižengimą pasiekė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą.

Buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, o šiauliečiui nurodyta trečiadienį rytą atvažiuoti pasiaiškinti.

J.Misiūnas sostinėje turėjo pasirodyti vakar 10 valandą. Sutartu laiku pulkininkas neatėjo, o netrukus STT išplatino pranešimą apie įvykdytą operaciją.

Todėl vakar dėl J.Misiūno nutarta pradėti dar vieną tarnybinį patikrinimą.

Ilgai bylinėjosi su policijos komisaru

* Šiaulietį pulkininką gelbėti susiruošęs R.Janutis pats ne kartą turėjo reikalų su teisėsauga.

* Panevėžietis verslininkas nesėkmingai bandė bylinėtis su Panevėžio kelių policijos biuro viršininku Virginijumi Mačėnu.

* Principingumu garsėjantis pareigūnas buvo apkaltintas piktnaudžiavimu tarnyba ir neteisėtu neviešų duomenų paskleidimu. Į teismų maratoną įveltam V.Mačėnui galiausiai pavyko apsiginti.

* Prieš porą mėnesių R.Janutis teisme patyrė dar vieną nesėkmę. Panevėžietis girtas vairavo keturratį ir padarė avariją, todėl 3 metams ir 8 mėnesiams neteko vairuotojo pažymėjimo ir buvo nubaustas 4000 litų bauda.

* Po avarijos R.Janučiui buvo nustatytas sunkus girtumas, bet jis tikino buvęs tik keleivis. Bet šią versiją paneigė vaizdo kamerų įrašas.

* Teisę vairuoti praradęs panevėžietis jau kartą įkliuvo vairuojantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.