Mažametę mirtinai sumušęs jaunuolis išgirdo nuosprendį

Penktadienį Kauno apygardos teismas itin žiauriu pusantrų metų mergaitės nužudymu kaltinamam 23 metų vilkaviškiečiui Sauliui Anzeliui skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 16, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 PM

Niekur nedirbantis vyras teisme bandė išvengti bausmės. Iš pradžių jis vertė kaltę mergaitės motinai Neringai Šavelskienei, paskui aiškino netyčia ant vaiko užgriuvęs, trečiąsyk dėstė, kad nieko neatsimena.

Ekspertai nustatė, kad S.Anzelis, likęs vienas su savo sugyventinės Danutės B. draugės N.Šavelskienės dukterimi, iš viso jai sudavė mažiausiai 28 smūgius į įvairias kūno vietas. Mažametei lūžo kaukolė.

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas 2012 metų lapkričio 27 dieną Vilkaviškyje, Kapų gatvėje.   N.Šavelskienė su Danute B. autobusu išvyko į Marijampolėje esančią labdaros organizaciją pasiimti vaikiškų drabužių.   Moterys S.Anzelio paprašė, kad jis prižiūrėtų N.Šavelskienės dukterį, kol jos bus išvykusios. S.Anzelis buvo išgėręs apie 2 litrus alaus.

Mergaitė buvo sumušta iki sąmonės netekimo. Po dviejų parų ji mirė Kauno klinikose.

Anot medicinos eksperto Juozo Vėlavičiaus, mirties priežastis – itin stiprus vaiko purtymas, kurio metu buvo sukrėstos smegenys, atšoko akies tinklainė. Neatmetama, kad mergaitė buvo mesta į sieną.

„Tai jokiu būdu negalėjo būti raminamas supimas. Vyras galbūt įtūžo išgirdęs vaiko verksmą ir taip norėjo jį nutildyti“, – svarstė J.Vėlavičius.   S.Anzelis pats iškvietė medikus, tačiau neigė smurtavęs prieš vaiką.   Teismo sprendimu S.Anzelis turės sumokėti N.Šavelskienei 100 tūkst. litų, o mergaitės tėvui Vytui Bražinskui – 70 tūkst. litų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.