Podukros prievartautojas teismo laukia už grotų

Trejus metus mažametę podukrą seksualiai prievartavęs Utenos rajono gyventojas 40 – metis R. L. Prieš porą dienų su antrankiais buvo atvestas į Panevėžio apygardos teismą. Nuo praėjusių metų lapkričio suimtą vyrą leista toliau palikti už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 17, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:13 PM

Smulkaus sudėjimo, nedidelio ūgio mažametės kankintojas teisme slėpė veidą, dangstėsi. Net ir būdamas brandaus amžiaus, prievartautojas atrodė kur kas jaunesnis, nei yra iš tikrųjų.

Utenos VPK pareigūnai surinko pakankamai įrodymų, kad R. L. beveik trejus metus seksualiai išnaudojo savo mažametę podukrą. Jis bejėgę mergaitę pradėjo tvirkinti tuomet, kai šiai sukako vienuolika. Tik būdama trylikos, ji išdrįso papasakoti artimiesiems, ką su ja naktimis veikia girtas ir apsvaigęs nuo narkotikų patėvis.

Į alkoholį ir narkotikus įjunkęs R.L. buvo priklausomas ir nuo pornografinių filmų. Apsvaigęs jis žiūrėdavo tokius filmus, taip pat juos rodydavo mažametei ir liepdavo kartu žiūrėti. Paskui reikalaudavo iš jos padaryti tai, ką buvo mačiusi filmuose.Naktį jis atslinkdavo į mažametės lovą ir liepdavo jai paklusti iškrypėliškiems reikalavimams. Mergaitė žadėdavo pasiskųsti motinai, tačiau R.L. atrėždavo, kad mama ja nepatikės ir apkaltins melu. Kelis kartus patėvio prievartą prieš mergaitę naktį girdėjo jos jaunėlis broliukas.

R. L. Savo auką augino nuo trejų metų. Kai jis apsigyveno su mergaitės mama, ši jau turėjo kelis vaikus. Kartu su R.L. Moteris susilaukė dar vieno vaiko. Niekam nekilo įtarimų, kai patėvis pasiimdavo mergaitę ir su ja viena išvažiuodavo į kitą rajoną pas savo tetą. Tai būdavo proga saugiai, nepastebėtam žmonos, vaiką seksualiai išnaudoti.

Mergaitės mama labai mylėjo vyrą ir jam pataikaudavo. Uteniškis dažnai girtas sėsdavo vairuoti automobilį. Ne kartą sustabdytas policijos, neturėdamas teisės vairuoti, R.L. prarado kelis šeimos automobilius. Tačiau žmona neprieštaraudavo, kai šis pirkdavo naują ir vėl girtas imdavo jį vairuoti.

Tačiau artimieji pagaliau pastebėjo, kad mažametė yra labai liūdna, įsitempusi. Be to, ji labai atžariai ir nepagarbiai elgdavosi su savo patėviu. Buvo matyti, kad mergaitė jo tiesiog nekenčia. Klausiama, kas yra negerai, ji nesipasakojo.

Tačiau kartą močiutė pasiėmė anūkę ir išsivežė į savo namus. Ten trylikametė pradžioje užsiminė, kad patėvis ją verčia žiūrėti „negerus filmukus“. Vėliau atsivėrė ir papasakojo, kad būdamas neblaivus R.L. ją tvirkina ir prievartauja.

Sukrėsti artimieji apie mažametės pasakojimą pranešė policijai. Pareigūnai iš karto sulaikė įtariamą prievartautoją ir pradėjo ikiteisminį tyrimą. Netrukus byla pasieks teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.