H.Daktaro sūnus siautėjo naktiniame klube

Už narkotikų ir pinigų kontrabandą anksčiau teistas žymiojo Henriko Daktaro sūnus Enrikas Daktaras vėl turi nemalonumų su teisėsauga – Vilniuje jis sumušė klubo „Absento fėjos” administratorių.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 20, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:59 PM

2006 metų lapkritį iš Vilniaus pataisos namų išėjęs E.Daktaras vengė viešumos, užsiėmė verslu ir, regis, stengėsi gyventi padoraus žmogaus gyvenimą.

„Nelyginkite manęs su tėvu, aš daugiau nesėsiu”, – pažįstamiems dažnai pabrėždavo E.Daktaras. Dar kartą atsidurti už grotų kauniečiui gal ir neteks, tačiau sėsti į teisiamųjų suolą, atrodo, reikės.

Vilniaus miesto 3-iajame policijos komisariate 32 metų E.Daktaro atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Jis buvo pradėtas gegužės 13-ąją, policijai gavus sostinės naktinio klubo „Absento fėjos” administratoriaus Andriaus Butrimo pareiškimą, kad neblaivus Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto sūnus jį sumušė klube.

Liudytojų teigimu, E.Daktaras su draugais „Absento fėjose” linksminosi gegužės 11-osios naktį.

Paryčiais, apie 5 val., gerokai įkaušęs E.Daktaras prisikabino prie vieno klubo lankytojo, tačiau šis leistis į konfliktus su agresyviai nusiteikusiu vyru nepanoro, susirinko savo daiktus ir išėjo iš klubo.

E.Daktaras nenurimo ir toliau kabinėjosi prie klubo lankytojų.

A.Butrimas nusprendė H.Daktaro sūnų nuraminti ir išprašyti iš jaunimo mėgstamos pasilinksminimo vietos. Tai neblaiviam vyrui nepatiko, todėl jis kibo į atlapus klubo darbuotojui ir jį stipriai primušė.

Į klubą buvo iškviesti ne tik policijos pareigūnai, bet ir greitosios pagalbos medikai, jie A.Butrimą išvežė į ligoninę.

Gavęs medikų išvadas apie jam padarytus sužalojimus, A.Butrimas kreipėsi į policiją. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau kol kas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ar kaltinimai vėliau sunkės, tyrėjai kol kas nekomentuoja, esą tai priklausys nuo daugelio bylos aplinkybių.

E.Daktaras dėl naktinių nuotykių sostinėje nėra apklaustas, todėl įtarimai jam nepareikšti.

Politiko karjera nenusisekė

Daugelį metų E.Daktaro pavardė žiniasklaidoje linksniuota tik kaip Daktarų gaujos lyderio Henriko sūnaus, tačiau 2002 metais jaunasis Daktaras sužibėjo ir pats.

Jis tapo Vytauto Šustausko vadovaujamos partijos Lietuvos laisvės lygos nariu ir per savivaldybių rinkimus buvo išrinktas į Kauno miesto tarybą.

Tačiau jaunasis politikas suspėjo dalyvauti tik viename tarybos posėdyje, nes 2003 metų balandį buvo sulaikytas teisėsaugininkų įtariant organizavus didelio kiekio narkotikų ir netikrų JAV dolerių kontrabandą į Ameriką.

Kartu su juo į teisiamųjų suolą sėdo keli bičiuliai, tarp jų ir H.Daktaro jaunystės laikų draugo Viktoro Česonio-Sonios sūnus Mindaugas, netikras E.Daktaro dėdė Rimantas Daktaras bei kiti.

Kauniečiai į JAV greituoju paštu siuntė ekstazio tabletes ir apie 10 tūkst. padirbtų dolerių. E.Daktaras buvo pripažintas nusikaltimų organizatoriumi ir nuteistas šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Į laisvę Henytės sūnus išėjo 2006 metų lapkričio 24 dieną, nors jam kalėti dar buvo likę 2 metai, 6 mėnesiai ir 20 dienų.

Vilniaus apygardos teismas E.Daktarą pirma laiko išleido dėl jo žmonos Indrės Kristinavičiūtės, su kuria susituokė jau vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl narkotikų ir pinigų kontrabandos, nėštumo.

Pora kartu gyveno mažiau nei šešerius metus. 2012 metais Daktarai išsiskyrė bendru sutarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.