V.Šustausko sūnus įtariamas įsukęs narkotikų verslą

Atlikus daugybę tyrimų bei kratų,

Narkotikus gaminę ir platinę kauniečiai anksčiau buvo teisti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Narkotikus gaminę ir platinę kauniečiai anksčiau buvo teisti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 20, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:55 PM

Grupė, kaip teigiama prokuratūros išplatintame pranešime, suburta pernai vasarį. Įtariama, jog N.Šustauskas parengė nusikalstamos veikos planą, paskirstė vaidmenis grupės nariams ir koordinavo jų veiklą. Iš pradžių N.Šustauskas vienam iš grupės narių K. L. liepė surasti patalpas, tinkamas psichotropinių medžiagų gamybai. Paskui nusikalstama veikla vyko Kauno rajone, Babtų seniūnijoje esančioje sodyboje, į kurią buvo atgabentas didelis kiekis nelegaliai įsigytų cheminių medžiagų (prekursoriaus).

Kartu su N.Šustausku K.L. ir D.Š. neteisėtai gamino metamfetaminą. Atliekant kratą garaže, rasta netoli 7 kg metamfetamino bei apie 20 kilogramų jo gamybai skirto prekursoriaus. Pas patį įtariamą grupės vadovą N.Šustauską kratos metu aptikta 26 tūkst. eurų, anot tyrėjų, galimai įsigytų nusikalstamu būdu.

Pasak ikiteisminio tyrimo vadovo - Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Mindaugo Sabaičio, „1 kg metamfetamino šešėlinėje rinkoje (parduodant labai didelį kiekį) kainuoja apie 10 tūkst. litų, 1 g dozė - 40 litų. Iš kratos metu rasto prekursoriaus būtų galima pagaminti apie 20 kg metamfetamino“.

Pažymėtina, jog narkotikus gaminę ir platinę kauniečiai anksčiau buvo teisti. Už naujai padarytas nusikalstamas veikas jiems gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.