N.Puteikio gerbėjui teks pakrapštyti piniginę

Kaune balsuoti už kandidatą į prezidentus Naglį Puteikį agitavęs Jurbarko rajono, Raudonės miestelio gyventojas, 47 metų Algirdas M. sulaukė policijos pareigūnų dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 21, 2014, 2:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:39 PM

Policijos pareigūnai užfiksavo, jog krovininis automobilis "Mercedes Benz", ant kurio buvo sumontuotas agitacinis N.Puteikio plakatas, gegužės 11-ąją rinkimų dieną, kai draudžiama bet kokia agitacija buvo paliktas prekybos ir pramogų centro "Mega" automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pareigūnų duomenimis, N.Puteikis iš plakato į kauniečius žvelgė nuo gegužės 11-osios 1 val. iki 16 val.

Policijos pareigūnai konstatavo, jog ant platformos sumontuotas plakatas su N.Puteikio nuotrauka bei užrašu „Vienintelis nesisteminis kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis“ - agitacinė reklama.

"Tuo buvo pažeisti Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo (aktuali redakcija 2013-11-23) 49 straipsnio 1 dalies ir 2014-02-12 Lietuvos Respublikos Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu Nr. Sp-27, patvirtintų išorinės politinės reklamos skleidimo taisyklių III skyriaus 16 punkto reikalavimai", - rašoma Kauno apskrities policijos pranešime spaudai.

Agitacinio automobilio vairuotojas, Jurbarko rajono gyventojas dėl šio pažeidimo tą pačią dieną buvo kviestas į policijos komisariatą, tačiau atvykti nesiteikė.

Gegužės 15-ąją Algirdui M. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl rinkimų ar referendumo agitacijos tvarkos pažeidimo bei administracinis nurodymas iki gegužės 28 dienos sumokėti 250 Lt baudą.

Iki nurodytos datos nesumokėjus nurodytos baudos, administracinis nurodymas bus laikomas negaliojančiu, o administracinio teisės pažeidimo protokolas bus perduotas nagrinėti Kauno apylinkės teismui. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 500 iki 1 000 Lt.

Taip pat tikslinama informacija ir dėl galimai įvykdyto kito administracinio teisės pažeidimo, numatyto LR ATPK 1241 str. dėl kelio ženklų reikalavimų nesilaikymo, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Nustačius minėto pažeidimo sudėtį surinkti dokumentai bus perduoti Kelių policijos valdybai.

Policija tyrimą pradėjo sulaukusi pasipiktinusių kauniečių skambučių, kai agitacinis sunkvežimis su N.Puteikio atvaizdu buvo pastebėtas stovintis ant pėsčiųjų perėjos Laisvės alėjoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024