Šlapaberžės vagims prireikė bažnytinių reikmenų už 10 000 litų

Kėdainių policija ieško piktadarių, bandžiusių apvogti Šlapaberžės nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčią. Nusikaltimo nuostoliai dar tikslinami.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-25 11:59, atnaujinta 2018-02-13 13:23

Kaip pranešė Policijos departamentas, šeštadienį apie 23 val. pastebėta, kad Kėdainių r., Šlapaberžės kaime, išlaužus medinio lango rėmą, patekta į Romos katalikų Šlapaberžės nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčios vidų ir pasikėsinta pavogti įvairių bažnytinių reikmenų už 10 tūkst. litų bei apgadinti įvairūs daiktai.

Materialinis nuostolis nustatinėjamas.

Šlapaberžės Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčia stovi Šlapaberžės gyvenvietėje, 4 km į šiaurės rytus nuo Dotnuvos geležinkelio stoties. Bažnyčia turi neoklasicizmo ir neorenesanso bruožų. Ji yra stačiakampio plano, bebokštė. Prie bažnyčios prišlieta zakristija. Trijų arkų portikas laiko trikampį frontoną. Šventoriaus tvora medinė, su stulpiniais vartais.

Mūrinę bažnyčią Šlapaberžėje 1861 m. pastatė Kvintos (Šlapaberžės) dvaro savininkas Tadas Gintautas. Tuo metu ji buvo Dotnuvos parapijos filija.

Dvaro savininko Mykolo Kvintos (1891–1932), Lietuvos kariuomenės savanorio, iniciatyva bažnyčioje pamaldos pradėtos laikyti lietuvių kalba (M. Kvinta palaidotas bažnyčios rūsyje).

Po Antrojo pasaulinio karo bažnyčia buvo uždaryta, o 1990 m. vėl grąžinta tikintiesiems.

Šią savaitę tai jau antras incidentas, kuomet bažnyčios sudomina piktadarius. Praėjusį sekmadienį apie 11 val. 30 min. Panevėžio r., Krekenavos seniūnijoje, Rodų I kaime, Rodų koplyčioje, Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapijos kunigas pastebėjo, kad išdaužtas lango stiklas ir sulaužytos rūsio lango grotos bei koplyčios viduje sulaužyti vargonai, kryžius ir pavogtas liturginis mišių drabužis bei įvairūs apeigoms skirti daiktai.

Nuostolis – 1 tūkst. 510 litų.

Įtariama, kad čia galėjo siautėti trys paaugliai, tarp jų ir mergaitė. Juos, einančius su laužtuvu rankose, matė vienas liudininkas. Tačiau patys paaugliai savo kaltę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.