Melagingus duomenis pateikusi gruzinė neteko Šengeno vizos

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Paryžių susiruošusią skristi gruzinę, kuri gaudama Šengeno vizą pateikė melagingus duomenis. VSAT pareigūnai užsienietės vizą panaikino ir įpareigojo ją išvykti iš Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:52 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ankstų šeštadienio rytą Vilniaus oro uoste pasieniečiams įtartina pasirodė reisu į Paryžių susiruošusi skristi moteris. Šengeno vidaus reisais keliaujančių asmenų nuolatinė kontrolė nevykdoma, tačiau pasieniečiai turi teisę pasirinktinio patikrinimo metu paprašyti bet kurio asmens dokumentų.

20-metė Gruzijos pilietė turėjo savo šalies pasą ir Šengeno vizą. Patikrinę turimus duomenis Vilniaus oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad gaudama Šengeno vizą ši užsienietė Lietuvą nurodė kaip galutinį kelionės tikslą. Esą ji į šalį turėjo atvykti gydytis.

Atgalinio bilieto iš Prancūzijos gruzinė neturėjo. Apklausos metu paaiškėjo, kad į Paryžių ji susiruošė pas gimines.

VSAT pareigūnai konstatavo, kad gaudama vizą moteris pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis. Lietuva jai tebuvo tarpinė stotelė patekti į Prancūziją. Pasieniečiai gruzinės turėtą Šengeno vizą panaikino ir įpareigojo ją išvykti iš Lietuvos.

Atlikus visu būtinus formalumus užsienietė paleista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.