Teismas atvertė taksisto nužudymu kaltinamo jaunuolio bylą

Dėl taksisto nužudymo teisiamas 22 metų kaišiadorietis Justinas Maciulevičius šiandien ėmė tvirtinti, jog patyrė kriminalistų smurtą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 26, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:56 PM

Teisėsaugos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu jam esą praskėlė lūpą, privertė duoti neteisingus parodymus.

Buvęs šaulys, Krašto apsaugos savanoris J.Maciulevičius policijos tyrėjams per apklausmas prisipažino, jog Kaišiadorių firmoje „Radvilos taksi“ dirbusį 59 metų vairuotoją Vytautą Kanapicką jis užpuolė, iš anksto suplanavęs pagrobti naują taksi įmonės automobilį „Dacia Logan“.

Bet teisme jaunuolis netikėtai pareiškė, jog apiplėšti taksisto jis neketino. Mintis pavogti mašiną kilo spontaniškai, kai V.Kanapickas subadytas gulėjo ant žvyrkelio.

Vaikinas tikino, jog įsiplieskus ginčui, jis buvo priverstas gintis nuo V.Kanapicko, kuris griebė jam ranka už gerklės.

Bylos tyrimo metu J.Maciulevičius aiškino smogęs peiliu taksistui į nugarą. Tada jis net neužsiminė, kad V.Kanapickas jį buvo užpuolęs.

Medicinos ekspertai V.Kanapicko kūne suskaičiavo net 55 durtines žaizdas, todėl išgirdę kalbas apie gynybą, teismo dalyviai ėmė ironiškai šypsotis.

Teisėjams J.Maciulevičius pateikė dar vieną naują versiją. Nužudęs auką, jaunuolis naktį važiavo pas savo draugą Giedrių Vainą, nes pastarojo sodyboje, esančioje Kaišiadorių apylinkėse, ketino apžiūrėti, kur turėtų būti supiltas statyboms naudojamas smėlis. Įtariamasis žudikas anksčiau apie tai nebuvo kalbėjęs.

Vaikinas neatsakė į klausimus dėl daugelio aplinkybių, nors išpyškino teismui savo telefono kortelės kodą, susidedantį iš devynių skaičių.

„Keisdamas versijas, J.Maciulevičius greičiausiai siekia švelnesnės bausmės“, – svarstė prokuroras Vytautas Gataveckas.

J.Maciulevičiui gresia kalėjimas nuo 8 metų iki gyvos galvos.

Be to, našlė Alė Kanapickienė, veliono dukra Daiva Zolotovienė ir sūnus Vitalijus Kanapickas pateikė J.Maciulevičiui bendrą ieškinį dėl 300 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo.

Prokurorui skaitant kaltinamąjį aktą, A.Kanapickienė teismo salėje ėmė garsiai kūkčioti. Moteriai verkiant, jos vyrui gyvybę atėmęs jaunuolis stovėjo, nuleidęs galvą.

„Vaikinas net neatsiprašė mūsų šeimos. J.Maciulevičiaus mama aiškino, kad jis prisiėmė kitų žmonių kaltę, bet mes tuo netikime“, – pasakojo A.Kanapickienė.

Protą aptemdė alus?

Ramaus būdo taksistas V.Kanapickas buvo nužudytas 2013 metų rugsėjo 26-osios naktį Kriaučiškių kaimo (Kaišaidorių r.) apylinkėse.

Nužudymo išvakarėse „Kaišiadorių paukštyno“ krovikas J.Maciulevičius su dviem draugais išgėrė 8 litrus stipraus alaus.

Grįžęs namo, vaikinas naktį išėjo į lauką ir paskambino į taksi firmai, kurios numerį buvo įsivedęs į savo telefoną.

Jaunuolis prisipažino, jog tuo metu buvo suirzęs, nes susikivirčijo su bičiuliais ir savo mergina.

Žudyti taksisto jis esą neketino, tik planavo pabėgti taksi mašina. Nuošaliame žvyrkelyje J.Maciulevičius paprašė sustoti ir pasiūlė parūkyti.

„Paskui aš paėjau toliau nusišlapinti, o taksistas, įtardamas, jog nesumokėsiu, ėmė man priekaištauti“, – prisiminė teisiamasis.

Įsiutęs dėl priekaištų žudikas išsitraukė iš kelnių 30 centimetrų ilgio karišką peilį, kurį jam dovanojo vyresnysis brolis Egidijus Maciulevičius, tarnavęs įvairiose tarptautinėse taikos palaikymo misijose.

Palikęs kraujo klane gulintį V.Kanapicką, jaunuolis sėdo į mašiną, bet už kelių kilometrų automobiliui apsivertus, parėjo į namus.

Ryte vaikiną išsivežė kriminalistai. J.Maciulevičius juos apkaltino lūpos sumušimu, bet medikai, apžiūrėję vaikiną tą pačią dieną, jokių sužalojimų ant lūpos nepastebėjo.

Jaunas kaišiadorietis anksčiau jau buvo dukart teistas už chuliganizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.