Žmogžudyste įtariamas panevėžietis suimtas 2 mėnesiams

Pirmadienį Panevėžio apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti 22 metų panevėžietį T.G. Jis vienas iš dviejų, kuriems buvo pareikšti įtarimai dėl žmogžudystės, įvykdytos šeštadienio naktį Kupiškio rajone. Subačiaus miestelyje jaunimo linksmybių metu peiliu mirtinai subadytas 25-erių Ukmergės rajono gyventojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 26, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 PM

Policija šeštadienį prieš vidurdienį gavo pranešimą, kad Subačiuje Vilniaus gatvėje nuolat negyvenamame name rastas negyvas žmogus. Nuvykę rado 25 metų vaikino kūną su durtinėmis žaizdomis krūtinėje ir nugaroje.

Kriminalistai savaitgalį sulaikė du įtariamuosius. Pirmasis į pareigūnų rankas šeštadienį pateko panevėžietis T.G., sekmadienį buvo sulaikytas ir kitas galimas žudikas, 18-metis panevėžietis N.E. Antradienį prokurorai prašys teismo leidimo jį suimti.

Abu jaunuoliai iki šiol nebuvo teisti, tačiau buvo patekę į policijos akiratį. Suimtojo advokatė Eligija Norkienė-Paplauskė tvirtino, kad jos ginamasis nepripažįsta jam pateiktų įtarimų. Jis teigia nepažinojęs nužudytojo. „Jis iš vakarėlio išvažiavo namo ir net nežinojo, kad kažkas buvo nužudytas. Jis ir dabar nežino, kuris iš vakarėlio dalyvių mirė“, – kalbėjo įtariamo vaikino gynėja.

Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas sakė, jog jaunuolio mirtimi pasibaigusio konflikto priežastys buvo buitinės. Tačiau jis nepatikslino, dėl ko nesutarė vaikinai ir kodėl kilo pjautynės.

Žinoma, kad penktadienio vakare Subačiuje į Vilniaus gatvėje 7-uoju numeriu pažymėtą sodybą jaunimas susirinko švęsti vienos merginos gimtadienio. Vakarėlyje dalyvavo jaunų žmonių iš Kupiškio, Panevėžio, Ukmergės. Kai kurie jaunuoliai vieni kitus matė pirmą kartą.

Kaimynystėje gyvenantys žmonės pasakojo, kad apie 3 valandą nakties kieme girdėjo didelį triukšmą. Pareigūnų duomenimis, konfliktas kilo kambaryje, kur kompanija gėrė alkoholinius gėrimus. Paskui vieni išvažiavo, kiti nuėjo miegoti. Tik rytą buvo pasigesta vieno vaikino. Prieš vidurdienį jį draugai kieme ant verandos laiptelių prie žydinčio krūmo rado negyvą.

Kaimynų teigimu, namas, kuriame įvykdyta žmogžudystė, priklauso dviem asmenims. Vieno jų dukra su draugais ir šventė savaitgalį. „Tai jau ne pirmas kartas, kai jaunimas čia mušasi ir garsiai aiškinasi santykius. Buvo čia ir pasišaudymų, yra net langai dužę“, – kalbėjo gretimame name gyvenanti moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.