Mažametę išniekinusį iškrypėlį sučiupo Ispanijoje

5 metai. Tiek laiko reikės praleisti įkalinimo įstaigoje 39 metų Raimondui Litvinskui, kuris su mažamete tenkino savo iškrypėlišką aistrą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

May 29, 2014, 5:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:34 AM

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2008 metų vasarą vienoje Šiaulių rajono sodyboje. Iškrypėlio aukai tada buvo šešeri metai.

Pareigūnai apie išniekintą šešiametę sužinojo gerokai vėliau, kai R.Litvinsko analiniu būdu išprievartauta mažametė prasitarė namiškiams.

Buvo paskelbta R.Litvinsko paieška, bet ji buvo bevaisė, todėl teko išduoti Europos arešto orderį. Tada paaiškėjo, kad iš Joniškio rajono kilęs vyriškis yra įkalintas Ispanijoje – nuteistas 8,5 metų bausme už plėšimą ir žmogžudystę.

Praėjusių metų gruodį Ispanijos aukščiausiasis teismas leido pusmečiui parvežti įkalintąjį į gimtinę, kad čia išklausytų nuosprendį už padarytą nusikaltimą. Po to lietuvis iškart bus sugrąžintas atgal – Ispanijoje privalo kalėti iki 2019 m. rugsėjo pabaigos.

Valstybės kaltintojas iškrypėlį prašė nubausti 7 metų bausme. Nei švelninančių, nei sunkinančių aplinkybių neįžvelgęs teismas kaltę neigusį R.Litvinską įkalino 5 metams.

Iš nuteistojo iškrypėlio priteistos ekstradicijos išlaidos ir honoraras valstybės skirtam advokatui – per 6 tūkstančius litų. Išniekintos mergaitės šeima nei turtinės, nei neturtinės žalos atlyginti neprašė.

Į teismo salę išklausyti nuosprendį atvesdintas R.Litvinskas pasipiktino, kai išvydo žurnalistus: „Kas čia per bajeriai?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.