Peiliu sužalotam moksleiviui pagalbos ieškojo vaikai

Praeivių abejingumas pribloškė Vilniaus rajone, Vaidotuose gyvenantį Olegą Grigorjevą.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 2, 2014, 4:22 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:35 AM

Iš mokyklos Vilniuje namo susiruošęs jo septyniolikametis sūnus vos liko gyvas. Naujininkuose, Dariaus ir Girėno gatvėje esančioje stotelėje vaikiną peiliu sužalojo nepažįstama moteris, o įvykį matę praeiviai neiškvietė net greitosios pagalbos.

Į pagalbą sužalotam moksleiviui šoko jo bendraamžiai ir dar jaunesni vaikai. Kruviną ir vos paeiti galintį jaunuolį paaugliai nuvedė į artimiausią vaistinę. Tačiau vaistinės darbuotoja tik pasiūlė tvarsčių ir patarė eiti į netoliese esančią Naujininkų polikliniką.

Vos ant kojų besilaikantį Vladislavą vaikai nuvedė į Naujininkų polikliniką. Tik šios įstaigos darbuotojai vaikinui iškvietė greitąją pagalbą. Tėvo teigimu, greitosios pagalbos medikų teko laukti apie valandą.

Į ligoninę nugabentam moksleiviui kitą dieną buvo atlikta operacija. "Tai buvo gyvybės ir mirties klausimas. O krauju plūstančiam mano sūnui buvo liepta iš vaistinės eiti į polikliniką. Juk gatvėje buvo daugybė žmonių, kurie taip pat galėjo iškviesti pagalbą", - piktinosi O.Grigorjevas.

Jaunuolis iš tiesų buvo užpultas judrioje Naujininkų vietoje, apie 15 valandą 30 minučių. Visuomeninio transporto stotelėje, esančioje netoli parduotuvės "Maxima", ir prie pačios parduotuvės nuolat būriuojasi daug žmonių.

Įtariama, jog moksleivį sužalojo visai nepažįstama moteris. Jaunuolis tėvams pasakojo, jog stotelėje belaukiant autobuso, į narkomanę panaši moteris ėmė kabinėtis prie merginų. Vaikinai ją bandė nuvaryti šalin. "Sūnui prieš akis švystelėjo peilis ir daugiau jis nieko neprisimena", - portalui lrytas.lt pasakojo nukentėjusiojo tėvas.

Vilniaus 2-ojo policijos komisariato viršininkas Arūnas Paulauskas teigė, jog išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes nebuvo sudėtinga. Nusikaltimu įtariama moteris - gerai pažįstama policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.