17-metis Pasvalio rajone nušovė motiną skriaudusį sugyventinį

Pasvalio rajono Pumpėnų miestelį sukrėtė skaudi nelaimė. Iš pažiūros ramus 17-metis nušovė savo motinos sugyventinį. Vietos gyventojų teigimu, pastaruoju metu vyriškis smarkiai gėrė ir smurtavo prieš savo draugę. Moterį jis mušė bei smaugė ir antradienio rytą, tačiau ją apgynė 17-metis sūnus. Įtariama, kad konfliktas tarp paauglio ir motinos sugyventinio vėl įsiliepsnojo jai ėjus iš sodybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 3, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:39 AM

51 metų Jeronino V. kūnas su šautine žaizda buvo rastas antradienio rytą, apie 10 val. jo sugyventinės sodyboje Pumpėnų miestelyje.

Tą patį rytą bųuvo sulaikytas ir įtariamasis - 17 metų nužudytojo sugyventinės sūnus. Policijos duomenimis, auka nušauta nelegaliai laikomu lygiavamzdžiu medžiokliniu šautuvu.

Nusikaltimu įtariama vaikinas ką tik baigė dešimtą klasę. Miestelio gyventojai spėlioja, kas nutiko, kad moksleivis pasiryžo tokiam baisiam poelgiui. Jis apibūdinamas kaip ramus, geras ir nekonfliktiškas jaunuolis.

"Kas turėjo atsitikti, kad jis taip pasielgė?", – stebėjosi  Pumpėnų seniūnė Regina Rapkevičienė. Ji žadėjo, kad seniūnija stengsis pagelbėti į bėdą pakliuvusiam jaunuoliui.

Antradienį prieš pietus į seniūniją atskubėjo Pumpėnų klebonas, argentinietis Domingo Avellaneda Ive. Dvasininkas pranešė iš vaikų sužinojęs, kad septyniolikametis miestelyje nušovė vyriškį.

Į nelaimės vietą kartu su klebonu nuvyko seniūnės pavaduotoja Asta Punienė. Vėliau moteris portalui lrytas.lt sakė, kad įtariamas žmogžudyste paauglys policijos pareigūnų jau buvo išvežtas.

Pavaduotojos teigimu, toks ramaus ir mandagaus vaikino poelgis sukrėtė visus jį pažinojusius žmones. Apie tai, kad Jeroninas V. skriaustų sugyventinę ar jos vaikus seniūnija informacijos neturėjo.

Tuo tarpu aplinkiniai gyventojai spėlioja, kad vaikino ir vyro konfliktas įsiplieskė dėl smurto namuose – vyriškis neretai pakeldavo ranką prieš savo sugyventinę. Anot pumpėniškių, vyras užpuolė moterį ir antradieni rytą, ėmė ją mušti ir smaugti, tačiau sūnus motiną apgynė. Tada ji išėjo į parduotuvę.

Kai grįžo namo, savo skriaudiką rado gulintį kruviną ir negyvą. Apie tai, kad šioje sodyboje yra laikomas medžioklinis šautuvas, kaimynai sakė nežinoję.

"Vargšas vaikas. Jis tikrai nenusipelnė atsidurti kalėjime. Visada mandagus, darbštus. Po pamokų, savaitgaliais bėgdavo pas ūkininkus patalkėti – akmenis laukuose rinkdavo, kitus darbus dirbdavo, kad kokį litą litą užsidirbtų", – lrytas.lt sakė greta sodybos, kur įvyko žmogžudystė, gyvenanti Zita Leščinskienė. 

Prieš maždaug 8 metus palaidojusios vyrą 5 vaikų motinos sugyventiniu tapo Jeroninas V. Vyriškis jai padėjo tvarkyti sodybą, tačiau mėgdavo išgerti. Pastaruoju metu jis sunkiai sirgo, gydytojai jam buvo uždraudę gerti alkoholį. Tačiau užuot jų paklausęs, vyriškis pradėjo dar daugiau girtauti.

Jo sugyventinė pažįstamiems skundėsi, kad naktimis jį ėmė kamuoti kamuoti nemiga arba jis per miegus šūkauja, tapo piktas ir agresyvus. "Gal vaikinui trūko kantrybė matyti, kaip girtuoklis skriaudžia jo motiną?", – spėliojo pumpėniškiai.

Nelaimės aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai. Įtariamasis sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.