Jaunas plėšikas auką bandė sudeginti su namu

Keturiolika metų nelaisvės. Tokį nuosprendį išgirdo aštuoniolikmetis šventojiškis. Jis įsibrovė į svetimus namus, žiauriai sumušė pensininkę, ją apiplėšė, o išeidamas paleido dujas tikėdamasis, kad sprogimo ugnis sunaikins nusikaltimo pėdsakus, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 3, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:29 AM

76 metų palangiškė buvusi pedagogė Genovaitė Rekašienė siaubingo išpuolio auka tapo šių metų sausio 19-osios vakarą. Pavakare 18-metis Rolandas Kekys metaliniu laužtuvu išdaužė jos virtuvės langą pirmame namo aukšte ir įsibrovė į vidų.

Įsibrovėlis tuo pačiu laužtuvu pradėjo talžyti buto šeimininkę – moteriai smogė ne mažiau kaip vienuolika kartų į galvą ir kitas kūno vietas.

Plėšikas klausinėjo, kur padėti pinigai, bet auka dievagojosi santaupų neturinti.

Pensininkė rankomis bandė dangstytis, bet nuo smūgių jai sutrupėjo rankų kaulai, apsaugoti galvos taip pat nepavyko – lūžo kaukolė.

Leisgyvei moteriai parkritus ant grindų, R.Kekys susišlavė rastą turtą – 300 litų, 50 litų vertės mobilųjį telefoną „Nokia“, 500 litų vertės auksinį žiedą, marškinių sąsagas, pasičiupo butelį „Bajorų“ degtinės, suvenyrinį komplektą – stovą su litriniu „Žalių devynerių“ buteliu ir keturiomis krištolo taurelėmis. Grobio vertė – 1070 litų.

Atsuko viryklės čiaupus

Vildamasi, kad plėšikas daugiau jos nebetalžys, buvusi tremtinė apsimetė mirusi.

Apsvaigęs nuo alkoholio nusikaltėlis taip ir pamanė, bet dėl visa ko išeidamas dar tris kartus trinktelėjo aukai į galvą.

Nusikaltėlis jau buvo besirengiąs lipti lauk per langą su prisiplėštu grobiu, bet jam į galvą šovė dar viena baisi mintis – reikia panaikinti nusikaltimo pėdsakus.

R.Kekys atsuko visus dujinės viryklės čiaupus tikėdamasis, kad po sprogimo ir gaisro niekas jokių pėdsakų nebeatseks.

Užpuolikui išėjus žiauriai sužalota pensininkė, sukaupusi paskutines jėgas, atsikėlė, pasiekė lovą, šiek tiek pagulėjo, o paskui šiaip taip pasiekė kaimynus.

Buvo iškviesta policija ir medikai, o dujų čiaupus užsuko netrukus atlėkęs aukos sūnus.

159 tūkst. litų vertinamas namas į orą neišlėkė.

Buvusi pedagogė liko gyva – jai buvo atlikta sudėtinga galvos operacija.

Nusikalto laukdamas teismo

Įtariamasis buvo sulaikytas po poros dienų. Policija iškart įtarė, kas galėjo šitaip žiauriai pasielgti, mat praėjusių metų pabaigoje R.Kekys panašiai apiplėšė Būtingėje gyvenusią pensininkę – moteriai sužalojo galvą, sulaužė ranką.

Tačiau nusikaltėlio, kuriam iki pilnametystės tuomet trūko kelių dienų, nesiryžta suimti, nors jis buvo kaltinamas ir keliomis vagystėmis.

Teismas jį įpareigojo kartą per savaitę registruotis policijoje.

Pritrūko pinigų alkoholiui

R.Kekys pripažino savo kaltę dėl G.Rekašienės apiplėšimo ir gailėjosi. Daugiavaikėje šeimoje augęs vaikinas Klaipėdos apygardos teisme pasakojo, kad prieš Kalėdas išėjo iš namų.

Tuo metu jį buvo priglaudęs Jurijus Maslovas, kurio namuose nuolat vykdavo išgertuvės. Lemtingąjį vakarą pritrūko alkoholio, todėl aštuoniolikmetis nusprendė ką nors apiplėšti.

Pasiėmęs laužtuvą jis ėjo Žemdirbių gatve, kol jo žvilgsnį patraukė vieno namo lange deganti šviesa. Pabeldęs į virtuvės langą vyras pamatė, kad šviesą uždegė senyva moteris, todėl ir nusprendė nedelsti.

Degtinę išgėrė, žiedą pardavė

Plėšikas su grobiu grįžo pas J.Maslovą ir gėrė toliau. Telefoną ir kitus pavogtus daiktus jis pakišo po lova, o žiedą pardavė bičiuliui už 70 litų.

Tuomet R.Kekys nuvažiavo prie Šventosios tilto ir paupio krūmuose paslėpė suvenyrinį alkoholio butelį, bet kitą dieną jo ten neberado.

Sužinojęs, jog pensininkės namas nesudegė, prie Šventosios vasaros estrados plėšikas išmetė striukę, kurią vilkėjo tą vakarą, kad moteris jo neatpažintų.

Teismo sprendimu R.Kekys turės atlyginti nukentėjusiajai padarytą žalą – sumokėti 770 litų turtinės bei 50 tūkst. neturtinės žalos. Dar 10 tūkst. litų jis privalės atlyginti Ligonių kasai už moters gydymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.