Liūdnos išgertuvės: liepsnojanti šlepetė neišgelbėjo žudikų

Daug alkoholio, jėgos demonstravimas, nužudymas ir prisiminimai lyg per rūką. Taip baigėsi kompanijos išgertuvės Vilniaus rajone, rašo „Lietuvos rytas“.

Vienas butelis, antras, trečias. Keitėsi draugai, atsirasdavo naujų pažįstamų, šie išeidavo, užleisdami vietą kitiems.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vienas butelis, antras, trečias. Keitėsi draugai, atsirasdavo naujų pažįstamų, šie išeidavo, užleisdami vietą kitiems.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-06-03 11:11, atnaujinta 2018-02-13 06:04

Žiauria žmogžudyste įtariami du Vilniaus rajono gyventojai šiandien bus atvesdinti į teismą. Prokuroras prašys juos suimti.

34 metų E.V. ir 19-metis J.S. prisipažino nužudę savo 44 metų sugėrovą, tačiau nelabai prisimena, kas įvyko naktį į sekmadienį Juodšilių kaime.

Tyrėjams jie paaiškino, kad šeštadienį vandens telkinio pakrantėje linksminosi su draugais.

Vienas butelis, antras, trečias. Keitėsi draugai, atsirasdavo naujų pažįstamų, šie išeidavo, užleisdami vietą kitiems.

Bendroje kompanijoje atsirado ir būsimoji auka.

Žudikais tapę jauni vyrai prisimena, kad su šiuo tik iš matymo pažįstamu žmogumi ėjo į parduotuvę pirkti alkoholio, šnekučiuodamiesi vaikščiojo po mišką, gėrė prie vandens.

„Jie vaikščiojo pirmyn atgal, dabar sunku pasakyti, kiek kartų ėjo ir kur tiksliai buvo“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuroras Rolandas Imbrasas.

Patį nusikaltimą sulaikytieji taip pat prisimena blankiai.

Įtariamieji teigia, kad jokio konflikto tarp jų ir nužudytojo nebuvo, pykčio jam nejautė. Viskas įvyko tada, kai visiškai girti vyrai užsimojo vienas kitam pademonstruoti savo jėgą – įrodinėjo, kas daugiau moka kovinių veiksmų.

Nužudytasis pasirodė esąs silpnesnis. Du gerokai jaunesni vyrai jį mirtinai sumušė.

Pamatę, kad sugėrovas nebegyvas, žudikai nusprendė paslėpti pėdsakus, tačiau savotišku, tik jiems patiems suprantamu būdu.

Užuot kur nors užkasę lavoną, jie jam ant veido uždėjo šlepetę ir ją padegė tikėdamiesi, kad ugnis taip suniokos veidą, jog aukos nebebus galima atpažinti.

Nužudyto vyro lavonas buvo rastas sekmadienį apie pusę dešimtos ryto Juodšilių kaime, šalia Baltosios Vokės gatvės esančiame miške.

Tą patį rytą buvo nustatyta, kas paskutinis matė nužudytąjį. Abu įtariamieji sulaikyti 48 valandoms. Jiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo.

Vilniaus rajono gyventojams gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.