Sugėrovą nužudžiusiems vyrams protą aptemdė alkoholis

Už žmogžudystę Juodšilių miške sulaikytus du Vilniaus rajono gyventojus prokuroras prašo suimti trims mėnesiams. Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas visiškai patenkino prokuroro prašymą. 

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-06-03 13:07, atnaujinta 2018-02-13 05:55

Savo versijas apie sekmadienio nakties įvykius teisme pateikė abu įtariamieji - 34 metų E.V. ir 19-metis J.S. Jie savo kaltę pripažįsta iš dalies. Vyrai įtariami nužudę savo 44 metų sugėrovą, tačiau aplinkybes sunkiai prisimena dėl išgerto alkoholio kiekio.

Juodšilių kaime prie tvenkinio kompanija linksminosi nuo šeštadienio pavakarės. Išgertuvės vyko ilgą laiką, todėl sugėrovai vis keitėsi.

Su nužudytuoju A.L. abu įtariamieji buvo pažįstami, bet nebuvo geri draugai.

Įtariamieji teigia, kad rimto konflikto tarp jų ir nužudytojo nebuvo. Vyrai kažko susikivirčijo padauginę alkoholio, o ginčas peraugo į muštynes.

Nužudymu įtariamas devyniolikametis aiškino, kad muštynių metu jau buvo smarkiai apgirtęs, bet dar galėjo vaikščioti. Kai trijulė pavargo muštis, jis dar matė, kad A.L. kvėpuoja ir juda. Po kurio laiko atsigręžęs į auką, jaunuolis pamatė, kad jis neberodo gyvybės ženklų.

Išsigandęs jis nusprendė paslėpti nusikaltimo pėdsakus. Mušeikos jam ant veido uždėjo šlepetę ir ją padegė. J.S. prisipažino, jog padegti šlepetę buvo ji idėja. Ar šlepetė tikrai buvo padegta siekiant, kad nužudytojo niuekas neatpažintų, paaiškės tyrimo metu.

Nužudyto vyro lavonas buvo rastas sekmadienį apie pusę dešimtos ryto Juodšilių kaime, šalia Baltosios Vokės gatvės esančiame miške.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas devyniolikametis jau žinomas policijai. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl jo galimai įvykdyto viešosios tvarkos pažeidimo. Vyresnysis E.V. anksčiau nėra turėjęs problemų su teisėsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje