Teismas nagrinės dar vieną J.Melio gynėjo skundą dėl suėmimo

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nagrinės Sausio 13-osios bylos įtariamojo Jurijaus Melio advokato skundą dėl suėmimo pratęsimo dviejų mėnesių laikotarpiui.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-03 18:08, atnaujinta 2018-02-13 05:29

Kadangi byloje dar vyksta ikiteisminis tyrimas, skundas bus nagrinėjamas uždarame posėdyje. Teisėja Jurgita Mačionytė BNS sakė, kad suimtasis į posėdį bus pristatytas, nes to pats pageidavo.

J.Melis prašo panaikinti suėmimą ir skirti švelnesnę kardomąją priemonę, galbūt svarstyti piniginio užstato skyrimą - už A.Melį 35 tūkst. litų sutinka sumokėti jo giminaičiai.

Vilniaus apygardos teismo nutartis dėl suėmimo bus galutinė ir neskundžiama.

Kaip skelbė BNS, gegužės 6 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas J.Melio suėmimą nutartimi suėmimą pratęsė dviem mėnesiams. Tuo metu prokurorai prašė pratęsti suėmimą ilgesniam - trijų mėnesių - laikui.

Tai jau antras Rusijos piliečio gynėjo skundas Vilniaus apygardos teismui dėl taikomo suėmimo. Balandį teismas pabrėžė, kad suėmimo terminas nustatytas siekiant užtikrinti įtariamojo dalyvavimą procese, o būdamas laisvėje jis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo tyrimo ir teismo.

Vilniuje per 1991 metų žiemos įvykius tarnavęs sovietų karininkas J.Melis buvo sulaikytas šių metų kovo 12-osios vakarą Panemunės pasienio kontrolės punkte su Rusijos Karaliaučiaus kraštu.

J.Melis kaltinamas dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroro Gintauto Paškevičiaus teigimu, J.Melis buvo viename iš tankų sovietams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą.

Ikiteisminiame tyrime įtariamaisiais pripažinti 79 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai, jų atžvilgiu yra išduoti Europos arešto orderiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.