Nusikaltimų elektroninėje erdvėje padaugėjo triskart

Nusikaltimai elektroninėje erdvėje yra didžiausias šių dienų iššūkis teisėsaugai, sako laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Darius Raulušaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:34 AM

Per metus tokių nusikaltimų padaugėjo 300 proc., teigė jis trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete pristatydamas praėjusių metų prokuratūros veiklos ataskaitą.

„Norėčiau atkreipti dėmesį į nusikaltimus informatikai, augimas yra 300 proc. su tendencija, ko gero, didėti. Tiesiai šviesiai sakau, tai yra didžiausias prokuratūros, teisėsaugos institucijų pastarųjų dienų iššūkis, ir, ko gero, nesuklysiu sakydamas, kad tokie nusikaltimai tampa iššūkiu visai valstybei. Čia reikia ne tik teisėsauginio, bet kur kas platesnio požiūrio“, - sakė laikinasis prokuratūros vadovas.

„Laikai keičiasi, tam, kad apiplėštų banką, jau nereikia ginkluotai gaujai niekur veržtis“, - pridūrė D.Raulušaitis.

Ataskaitos duomenimis, pernai užregistruotos 622 nusikalstamos veikos elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui, tris kartus daugiau nei 2012 metais. Tuomet tokių veikų fiksuota 154, o 2011 metais jų buvo 76.

Ikiteisminių tyrimų dėl nusikalstamų veikų elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui pernai pradėti 92, iš jų 55 - dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, 38 - dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir jų panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.