Panevėžio policija po 7 skambučio nustatė telefoninį teroristą

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai išsiaiškino melagingai apie užminuotus pastatus pranešusio vyro tapatybę. Per dvejus metus apie neva padėtus sprogmenis jis pranešė 7 kartus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 5:01 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:44 AM

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, panevėžietis N.E. (gim. 1983 m.) pirmą kartą apie bombą, paslėptą pastate ir sprogsiančią už valandos, pranešė 2012 m. rugpjūtį. Tada jis skambino prekybos centro „Senukai“, vėliau turgaus „Tau, žemdirby“ administracijai.

2012 m. gruodį vyras apie būsimą sprogimą telefonu pranešė prekybos centro „Maxima“, esančio Ukmergės gatvėje, darbuotojams. 2013 metų balandžio ir lapkričio mėnesiais apie padėtą bombą telefonu išgirdo ir Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyrius.

Šių metų kovo mėnesį grasinimų susprogdinti telefonu sulaukė prekybos centras „Maxima“, esantis Klaipėdos gatvėje, o gegužės mėnesį – Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyrius.

Įtariamasis N.E. visus kartus skambindavo pastato, apie kurio sprogimą pranešdavo, darbuotojams. Mėtydamas pėdas, įtariamasis skambino iš kaskart kito Panevėžio mieste esančio taksofono. Kartais prisistatydamas išgalvotais vardais, o kartais ir visai neprisistatymas, N.E. pasakydavo, kad pastate yra padėta bomba, kuri po valandos sprogs.

Tariamai užminuoto pastato darbuotojai apie grasinimus pranešdavo policijai. Pastaroji informuodavo specialiąsias tarnybas – Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“, Panevėžio apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą, Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotį, Panevėžio miesto savivaldybės civilinės saugos pajėgas, elektros, vandentiekio ir dujų tiekėjus.

NNTS pareigūnai po pirmojo grasinimo susprogdinti pastatą pradėjo ikiteisminį tyrimą. Analizuodami pasikartojančius grasinimus, bandė išsiaiškinti skambinusiojo tapatybę. Lemtingas skambutis buvo 2014 m. kovo mėnesį, kai pareigūnai, turėdami įtarimų, sumaniai pasinaudojo apsaugos kameromis užfiksuotais vaizdais. Gegužės 15 dienos pranešimas apie bombą Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyriaus pastate tik patvirtino pareigūnų versiją – susprogdinti grasina panevėžietis N.E.

31-erių panevėžiečiui teismas skyrė kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, asmens dokumentų paėmimą ir privalomą periodišką registravimąsi policijos įstaigoje.

N.E. įtarimai pareikšti dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Už tai numatoma bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Įtariamajam taip pat bus pareikštas civilinis ieškinys dėl žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.