Po sieros rūgšties atakos – grasinimai iš budelio lūpų

„Per daug iškentėjau, kad galėčiau atleisti vyrui. Mano širdis kraujuoja“, – antradienį teisme ištarė Kazimiera Banevičienė, kurią sutuoktinis apliejo sieros rūgštimi, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-06-04 16:09, atnaujinta 2018-02-13 04:44

Vokietijoje gydoma 57 metų alytiškė K.Banevičienė atvyko į Lietuvą duoti parodymų prieš savo 48 metų vyrą Gintautą Banevičių, kuris kaltinamas pasikėsinimu ją nužudyti.

Antradienį moteris buvo apklausta Kauno apygardos teisme. Ant galvos ji buvo užsidėjusi kaukę, slepiančią kraupius randus.

Laukia dar daug operacijų

2013 metų gegužės 16 dieną sieros rūgštimi apipilta K.Banevičienė ištvėrė nemažai plastinių operacijų, tačiau tai – tik kelio į išgijimą pradžia.

Deginantis skystis sudarkė jos veidą, petį, kaklą, krūtinę, ranką, kojas. Vis dar neaišku, ar ji galės matyti kaire akimi.

Pajuto skausmą ir karštį

Įtardamas žmoną neištikimybe, G.Banevičius savo namuose pasiūlė jai atsigerti iš puodelio, kuriame buvo apie 100 gramų sieros rūgšties.

Cheminis skystis buvo su priemaišomis. Pamačiusi drumzles, moteris nepatikėjo sutuoktinio žodžiais, kad ten – mineralinis vanduo.

K.Banevičienei atsisakius gerti, vyras šliūkštelėjo jai iš puodelio.

„Pajutau nežmonišką skausmą ir karštį“, – prisimena nukentėjusioji.

Tada sutuoktinis čiupo peilį ir norėjo durti į krūtinę. Jis sušvokštė: „Mažyte, dabar – paskutinės tavo gyvenimo minutės.“

Norėjo tik pagąsdinti?

Gindamasi moteris čiupo už peilio ašmenų ir susižalojo pirštus. K.Banevičienei pavyko ištrūkti iš sužvėrėjusio sutuoktinio gniaužtų. Ji užsidarė vonioje ir telefonu išsikvietė pagalbą. Vyras buvo iš anksto užsukęs bute vandenį, kad auka negalėtų nusiplauti žaizdų.

Apliejęs žmoną G.Banevičius nusidegino rankas. Kai jis dejuodamas atsigulė ant sofos, sužalota moteris nubėgo pas kaimynę.

Medikai K.Banevičienę netrukus išvežė į ligoninę, o G.Banevičių sulaikė policijos pareigūnai.

„Nenorėjau nužudyti žmonos. Siekiau tik ją pagąsdinti“, – vakar teisėjams tvirtino vyriškis.

Grasinimų būta ir anksčiau

Būdama Vokietijoje K.Banevičienė slaugė ligonius ir išlaikė Alytuje likusį savo vyrą – nupirko jam automobilį, drabužių, davė 2 tūkst. litų dantims susitaisyti.

Pernai gegužę ji savaitei sugrįžo namo ir ėmė krautis daiktus.

Vyras pamanė, kad K.Banevičienė ketina visam laikui išvykti. Įsiutęs jis nuėjo į vonią, kur stikliniame butelyje laikė sieros rūgštį.

„Gąsdinimų nužudyti buvau sulaukusi ir anksčiau. Vyras šaukdavo, jog gyva į Vokietiją neišvažiuosiu. Jis buvo užsiminęs, kad mudviejų laukia šalta kapo duobė. Bet aš niekuomet netikėjau, kad jis gali įvykdyti savo grasinimus“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo K.Banevičienė.

Moteris yra pateikusi teismui 300 tūkst. litų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, be to, prašo priteisti iš vyro 26 tūkst. litų gydymo išlaidų.

Suvirintoju dirbantis G.Banevičius tvirtino, kad galėtų sumokėti tik 5 tūkst. litų. Jam gresia kalėjimas nuo 8 metų iki gyvos galvos.

Auka bijo naujo išpuolio

* Nors G.Banevičius yra teisiamas dėl sunkaus nusikaltimo, nuosprendžio jis laukia laisvėje.

* „Kai apie tai pasakėme Vokietijos medikams, jie iš nuostabos net išpūtė akis“, – tvirtino K.Banevičienės slaugytojas Valdas Petruškevičius.

* Girtauti mėgstantis G.Banevičius savo giminaičiams prie taurelės prasitarė, jog žmona iš jo gavo per mažai, ko nusipelnė. Ji esą dar gali sulaukti išpuolių.

* Būdama Lietuvoje K.Banevičienė keičia gyvenamąją vietą, nes bijo vyro keršto.

* Birželio pabaigoje ji vyks toliau gydytis į Vokietiją, o paskui ketina pradėti skyrybų procesą.

* Alytiškė kurį laiką buvo gydoma ir Kauno klinikose. Tuo metu ją aplankė 31 metų kaunietė Eglė Vosyliūtė, kurią anksčiau sieros rūgštimi apipylė palikto draugo Pauliaus Kairio pasamdytas recidyvistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.