Pumpėnuose motinos sugyventinį nušovęs paauglys suimtas mėnesiui

Panevėžio miesto apylinkės teismas buvo gailestingas antradienį Pumpėnų miestelyje (Pasvalio r.) motinos sugyventinį nušovusiam 17-mečiui. Vaikinas buvo suimtas mėnesiui, nors sunkiu nusikaltimu įtariamą pumpėniškį prokurorai prašė suimti maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 5:50 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:38 AM

Vaikino palaikyti į teismą susirinko ne tik artimieji, tačiau ir kaimynai, draugai, Pumpėnų seniūnijos darbuotojai. Moterys ir merginos, pamačiusios kriminalistų atvedamą įtariamąjį, braukė ašaras ir sakė, kad tikroji auka ne nužudytasis, o šis jo patyčių ir smurto nebeapsikentęs paauglys.

Septyniolikametis, už kurį mūru stojo visas kaimas, įtariamas antradienio rytą namuose nušovęs savo motinos sugyventinį, 51 metų Jarominą V. Ši žinia Pumpėnų gyventojams buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus: vaikiną žmonės apibūdina kaip ramų, nekonfliktišką, labai darbštų. Jis su broliu savo sodybos kieme susimeistravo medines sūpynes, stovą su krepšinio lenta. Po pamokų ir savaitgaliais paauglys skubėdavo uždarbiauti pas kaimynus, ūkininkus, kad pats užsidirbtų pinigų. Šiemet baigęs 10 klasių, jis toliau ketino mokytis vidurinėje mokykloje, jam neblogai sekėsi mokslai.

Pasak Panevėžyje gyvenančios paauglio vyriausiosios sesers Miglės P., jos brolis greičiausiai nebeištvėrė nuolatinio motinos sugyventinio smurto – vyriškis ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai smurtaudavo. „Brolis mums nesipasakodavo, viską laikė savyje. Tik dabar mums paaiškėjo, kaip jis su jaunesniuoju broliu ir motina buvo skriaudžiami“, – sakė ašaras braukdama jauna moteris.

Iš gimtųjų namų jau išsikrausčiusios trys vyresniosios seserys sakė žinojusios, kad motinos sugyventinis geria, tačiau neįtarusios apie pragarą, kuriame pastaruoju laiku gyveno jų artimieji.

„Jauniausias brolis tik po šitos nelaimės prabilo, ką jiems tekdavo išgyventi“, – sakė į teismą atėjusios įtariamojo seserys. Jos sakė ne kartą motiną raginusios nutraukti santykius su girtuokliaujančiu Jarominu V., tačiau moteris vis nesiryžo, sakydavo, kad kaime ūkiškai gyvenant reikia vyriškų rankų.

„Tačiau jis dabar nieko nebedirbdavo, vaikščiodavo rankas į kišenes susikišęs ir mūsų broliams komanduodavo. Netgi pareikalaudavo duoti jam pinigų, kuriuos jie pas ūkininkus užsidirbdavo. Vaikai prieš 8 val. į mokyklą keldavosi ir jį jau girtą rasdavo – gerdavo stiprų alų, vyną vienas pats nuo 6 ryto“, – pasakojo įtariamojo seserys.

Jų teigimu, antradienio rytą Jarominas V. eilinį kartą užsipuolė jų motiną – ėmė smaugti, mušti. „Brolis iš mokyklos atbėgo jos ginti, užstojo. Vėliau motina išėjo ir įvyko ta nelaimė“, – sakė Miglė P. Ji sakė neįsivaizduojanti, iš kur brolis gavo tą šautuvą – niekas šeimoje nežinojo, kad jaunuolis jį turi. „Gal kur rado?“, – spėliojo seserys, teisme ramindamos iš sielvarto vos paeinančią, raudančią motiną.

Panevėžio apygardos prokuroras Arvydas Gramba žurnalistams paaiškino teismo 3 mėnesių suėmimo prašęs todėl, kad nepilnametis įtariamas net dviem sunkiais nusikaltimais – tyčiniu nužudymu bei neteisėtu šaunamojo ginklo įsigijimu ir laikymu. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

„Nusikaltimo aplinkybės ir motyvai pakankamai aiškūs. Nukentėjusysis engė jo motiną ir jį patį“, – sakė prokuroras. Jo teigimu, įtariamasis visiškai pripažįsta savo kaltę, atvirai papasakojo apie įvykio aplinkybes.

Pareigūnams įtariamasis paaiškino medžioklinį lygiavamzdį šautuvą, iš kurio buvo nušautas Jarominas V., namuose turėjęs jau 3 mėnesius. „Į lovoje gulėjusį nukentėjusįjį nepilnametis iššovė 2 kartus“, – sakė prokuroras A.Gramba.

Po nelaimės vaikinas pats paskambino Bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė nušovęs žmogų. Vėliau išbėgęs iš namų įmetė šautuvą į upę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.