Keturių mėnesių mergaitę sumušė jos protiškai neįgali motina?

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai aiškinasi mįslingas vos keturių mėnesių mergaitės sužalojimo aplinkybes.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 5, 2014, 9:52 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:15 AM

Ši šiemet sausio pabaigoje gimusi mažylė trečiadienį iš Pakiršinio (Radviliškio raj.) kaimo buvo atvežta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką, kur medikai įtarė kaukolės ir nosies lūžius.

Atlikus išsamesnius tyrimus buvo nustatyta, kad mažylei kaukolės kaulai nelūžo, tačiau jai smarkiai sutrenkta galva, dėl ko po kietuoju galvos dangalu išsiliejo kraujas.

Sunkią traumą patyręs kūdikis buvo paguldyta į intensyvios terapijos skyrių.

Įtarę, kad ši mažylė galėjo patirti smurtą, medikai apie tai pranešė policijai.

Paaiškėjo, kad kaime dirbančiai felčerei namuose sužalotą mažylę atnešė mama 18 metų S.D.

Felčerė iškvietė greitąją pagalbą, kuri kūdikį su motina nuvežė į ligoninę Šiauliuose.

Jauna moteris medikams sakė, kad dukra galvą susitrenkė iškritusi iš lovos. Tiesa, ligoninėje S.D. neužsibuvo. Jauna moteris iš čia dingo dar iki pasirodant policijos pareigūnams.

Kūdikio sužalojimo aplinkybes tiriantys pareigūnai S.D. surado kiek vėliau. Po apklausos policijoje jauna motina buvo išleista namo.

Galimai savo kūdikį sužalojusi S.D. glaudžiasi Pakiršinio kaime gyvenančio „Mafijos tėvo“ pravarde turinčio Vido Antonovo šeimoje.

Ar per apklausą policijos komisariate S.D. pakartojo medikams išsakytą versiją, kad mažylė susižalojo iškritusi iš lovos, kol kas lieka ikiteisminio tyrimo paslaptimi.

Tačiau pas ją namuose apsilankiusiems žurnalistams ši protinę negalią turinti jauna moteris jau aiškino, kad dukrai kumščiu į nosį davė dėl to, kad ši nesiliovė verkti.

Galimo smurto versiją patvirtino ir medikų tyrimai. Įdėmiai jiems atvežtą mažylę apžiūrėję gydytojai nustatė, kad jai anksčiau buvo sulaužytas ir žastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.