Prokuroro ir buvusio advokato dvikova tęsiasi

Už vieno prokuroro šantažą sulaikytas buvęs advokatas 50-metis Juzefas Kozubovskis teismo salėje įgėlė kitam prokurorui.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 5, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:06 AM

Ketvirtadienio rytą J.Kozubovskis atvestas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kur turėjo būti sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo. Tačiau J.Kozubovskis pareikalavo nušalinti šią bylą tiriantį Generalinės prokuratūros prokurorą Justą Laucių.

Poros valandų pertrauką padaręs teismas J.Lauciaus nenušalino, tačiau teko skelbti dar vieną pertrauką. J.Kozubovskio advokatas paprašė laiko susipažinti su bylos medžiaga.  Baigiantis darbo dienai, teismas paskelbė sprendimą - J.Kozubovskis suimtas 15 parų. 

Su šiuo prokuroru teismuose jie susitinka ne pirmą kartą. Dar 2007 metais J.Kozubovskis dėl J.Lauciaus veiksmų iš Generalinės prokuratūros buvo prisiteisęs per 9 tūkstančius litų.

Kontrabandos bylą tyręs prokuroras J.Laucius įtariamuoju tapusiam advokatui skyrė kardomąją priemonę – įpareigojimą registruotis policijoje. Skyrus šį apribojimą, J.Kozubovskis prarado per 6 tūkst. litų, nes negalėjo išvykti į užsienį, nors turėjo įsigijęs lėktuvo bilietus. VAT ir Lietuvos Aukščiausiasis teismas jam taip pat priteisė ir 1500 litų neturtinės žalos.

Vėliau Generalinė prokuratūra 9 tūkstančius litų bandė prisiteisti iš J.Lauciaus, bet jos ieškinį 2011 metais glutinai atmetė Aukščiausiasis Teismas (AT).

Šįkart J.Kozubovskis pareigūnų akiratyje atsidūrė dėl bandymo šantažuoti prokurorą. Buvęs advokatas yra įtariamas neteisėtu praturtėjimu.

Įtariamasis vienam prokurorui pareiškė galįs viešai sukompromituoti jį taip, kad šis net netektų savo pareigų. Mainais už tylą buvo pareikalauta nutraukti bylą bei panaikinti laikiną turto areštą.

Prokurorui buvo priminta trejų metų senumo avarija, kai šis nesmarkiai apgadino kitą automobilį. Užsiminta ir apie tai, kad prokurorui kaip kyšis buvo pasiūlyti keli buteliai alkoholinių gėrimų ir medaus.

Prokuroras apie jam pateiktą „pasiūlymą“ ir visas su šantažu susijusias aplinkybes informavo Generalinės prokuratūros vadovybę. Po jo pareiškimo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo apie metus trukusį tyrimą.

Antradienį buvo sulaikytas ir kitas asmuo, kuris galimai J.Kozubovskio prašymu ilgą laiką neteisėtai rinko informaciją apie teisėsaugos institucijų aukštų pareigūnų privatų gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.