Kauno mafija planavo atsikratyti neparankiais pareigūnais

Penktadienį Kauno apylinkės teismas nusprendė dviems mėnesiams suimti 57 metų vilnietį, kuris įtariamas vykdęs mafijos grupuočių užsakymus – perdirbdavo ginklus, kuriais galimai buvo įvykdytas ne vienas rezonansinis nusikaltimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 6, 2014, 2:31 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:58 AM

Nuosavame name gyvenantis vyras nelegaliai laikė aštuonis ginklus – pistoletus, revolverius ir šautuvus su optiniais taikikliais.

Operaciją sėkmingai atliko Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas, kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Vilniaus 3-iojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnais. 

Ginklų arsenalą pareigūnai aptiko trečiadienį surengtos kratos metu.

Manoma, kad jis už pinigus ginklus perdarydavo Kauno ir Vilniaus nusikaltėlių gaujoms.

Ginklų specialisto namo rūsyje yra šaudymui skirtos patalpos. Jose buvo išmėginami pistoletai ir šautuvai. Pareigūnai per kratą aptiko nemažai iššaudytų kulkų, tūtelių, įvairių šaudmenų.

Aiškinamąsi, ar šis ginkladirbys negalėjo būti susijęs su Kauno grupuotėmis, planavusiomis nužudyti kelis šio miesto teisėsaugos pareigūnus.

Planas atsikratyti neparankiais pareigūnais neišdegė. Kai apie tai pasiekė žinios teisėsaugą, nusikaltėliai spruko į krūmus.

Baudžiamoji byla dėl kėsinimosi įvykdyti žmogžudystes iškelta dar 2012 metais. Įtarimai joje iki šiol niekam nepareikšti.

Trečiadienį sulaikytam vilniečiui iškelta byla dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Už tai gresia iki 8 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.