Piktadarių kulka netoli Vilniaus pražudė žindomą kumeliuką

Vilniaus rajono policija penktadienį pradėjo tyrimą ir bandys nustatyti piktadarius, visai greta Lietuvos žirgyno Riešės kaime pašovusius žindomą kumeliuką. Kumeliukas patyrė sužalojimų, dėl kurių žirgyno veterinaras buvo priverstas tik šiemet gimusį mažylį užmigdyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 6, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:54 AM

Smarkiai šlubuojantį kumeliuką žirgyno darbuotojai pastebėjo ketvirtadienį vakarop. Jį apžiūrėjus paaiškėjo, kad kumeliukas pašautas.

„Būna, kad jie susižeidžia patys. Taip nutinka. Tačiau šį kartą aiškiai buvo matyti, kad į kumeliuko koją pataikiusi kulka. Ji paliko ryškią žymę“, – penktadienį lrytas.lt žurnalistui pasakojo Lietuvos žirgyno direktorius Žilvinas Tomas Badikonis.

Pasak direktoriaus, dar žindomas šių metų pradžioje gimęs arabų veislės kumeliukas ganėsi atviroje ganykloje visai prie pat žirgyno Riešės kaimo pakraštyje. Buvo matyti, kad dėl sužeidimo jis kankinasi, todėl žirgyno veterinaras buvo priverstas mažylį užmigdyti.

„Mūsų veterinaras turi specialų metalo ieškiklį. Prietaisas parodė, kad kumeliuko kūne yra metalinis svetimkūnis. Kulka. Padarėme skrodimą. Paaiškėjo, kad pro koją įėjusi kulka pažeidė ir kumeliuko vidaus organus, aptikome sutrupėjusių kaulų. Jis tikrai buvo pašautas ir kankinosi maždaug parą“, – pasakojo žirgyno direktorius.

Žirgyne šiuo metu yra 56 šiemet gimę ir dar žindomi kumeliukai. Traumos tokio amžiaus mažyliams pasitaiko ir, kaip sako direktorius, nieko dėl to negali kaltinti. Tačiau šiuo atveju kažkokie piktavaliai tyčia šovė į kumeliuką. Todėl apie įvykį buvo pranešta policijai.

Penktadienį iš ryto į žirgyną atvykus policijai, žirgyno veterinaras pareigūnų akivaizdoje pradėjo ieškoti kumeliuko kūne likusios kulkos. Tačiau jos rasti nepavyko. Tik ties mente aptikta dar viena įtartina žaizda.

Pirminiais duomenimis, dėl pašauto kumeliuko žirgynas galėjo patirti maždaug 1,5 tūkst. litų nuostolį.

Versijų gali būti daugybė

Vilniaus apskrities policija lrytas.lt žurnalistui patvirtino, kad tokio pranešimo policija iš tiesų sulaukė. Žirgyno direktoriaus skambutis penktadienį užregistruotas 9 val. 38 min.

Šiuo metu policijos turimais duomenimis, pašautas kumeliukas aptiktas ketvirtadienį. Tą pačią dieną jis buvo užmigdytas. Įtariama, kad kumeliukas pašautas, matyti kulkos įėjimo žymės. Metalo detektorius gyvūno kūne užfiksavo metalinį svetimkūnį, kaip spėjama, kulką arba jos dalį.

Policija tiria incidentą, tačiau pasigirti nustatytais įtariamaisiais kol kas negali, kadangi tyrimas tik pradėtas.

Įvykio versijų gali būti įvairiausių – nuo piktavalių, tyčia šaudžiusių į kumeliuką, iki galimybės, kad jį pašovė brakonieriai, tamsoje supainioję su stirna. Negalima atmesti ir pasiklydusios kulkos versijos, kai kas nors iš gyventojų šaudė į taikinį savo kieme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.