Bejėgį senolį pasmaugė laidu

Baigęs septynias klases ir teistas septynis kartus. Tokią Ukmergės rajono gyventojo 34 metų Antano Šato biografiją paskelbė Vilniaus apygardos teismas (VAT) ir perskaitė aštuntąjį nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 9, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:22 AM

Už bejėgiškos būklės pensininko nužudymą A.Šatas kalės 14 metų, pirmuosius 8 metus jis turės praleisti Lukiškių kalėjime.

Patyrusio nusikaltėlio auka tapo savo bute jį priglaudęs 89 metų ukmergiškis. Iš laisvės atėmimo vietos grįžusį vyrą senolis priėmė gyventi, kad padėtų padirbti kasdienius darbus.

Praėjusių metų rugsėjį pensininkas įnamį įspėjo, kad norėtų jį iškraustyti iš Ukmergėje, Deltuvos gatvėje esančio buto. Dėl to supykęs A.Šatas rugsėjo 14-osios vakarą atėjo į butą ir garbaus amžiaus jo šeimininkui aplink kaklą apvyniojo laidą. Vyras laidą tempė tol, kol pensininką pasmaugė.

Pasmaugęs buto šeimininką, A.Šatas iš jo švarko kišenės išėmė piniginę su 96 litais ir auksinę grandinėlę su pakabuku.

Susiradęs raktus, jis atrakino dėžutę, kur buto šeimininkas laikydavo pinigus. Iš jos A.Šatas paėmė 3600 litų, o sprukdamas iš buto išsinešė net 30 litų vertės laidinį telefoną. Nustatyta, jog ukmergiškis pagrobė turto už 3600 litų.

VAT nusprendė, jog A.Šatas nužudė bejėgiškos būklės žmogų, nes dėl amžius jis negalėjo pasipriešinti užpuolikui. Teismui pritrūko įrodymų, kad A.Šatas ukmergiškį nužudė dėl savanaudiškų paskatų. Manoma, jog eidamas į butą, kuriame pats gyveno, A.Šatas neturėjo tikslo jo apvogti. Neįrodyta ir pensininko pinigų vagystė, kurią A.Šatas galėjo įvykdyti likus trims dienoms iki jo nužudymo, nors nužudytojo artimieji neabejojo, kad senolio santaupas išnešė jo nuomininkas.

Nužudytojo artimiesiems VAT iš A.Šato priteisė 50 tūkstančių litų neturtinės žalos ir įpareigojo atlyginti laidojimo išlaidas, kurias įvertino daugiu nei 6 tūkstančiais litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.