Du nelegalus gruzinus pasieniečiai susekė iš sraigtasparnio

Druskininkų savivaldybėje VSAT pareigūnai sulaikė neteisėtai į Lietuvą iš Baltarusijos patekusius du pažeidėjus, prisistačiusius Gruzijos piliečiais. Dokumentų neturėję atėjūnai, kurie buvo susekti iš pasieniečių sraigtasparnio, suimti trims mėnesiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:19 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugostarnyba, penktadienį VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai gavo informacijos iš Baltarusijos Gardino būrio kolegų, kad ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu valstybės sieną į Lietuvos pusę perėjo du asmenys. Jų paiešką tuoj pat organizavę Druskininkų užkardos pasieniečiai į pagalbą pasitelkė kinologą su tarnybiniu šunimi bei VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnį.

Nurodytą Druskininkų savivaldybės vietovę žvalgę orlaivio pilotai netrukus užfiksavo du asmenis, besislapstančius krūmynuose šalia kelio Gardinas – Vilnius. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – 5 kilometrai. Gavę pilotų informacijos įtariamus pažeidėjus sulaikė į nurodytą vietą atskubėję Druskininkų užkardos pasieniečiai.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji neturi asmens dokumentų. Abu vyrai prisistatė Gruzijos piliečiais, 23 ir 32 metų. Jie turėjo kuprines bei drabužių.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Savaitgalį Druskininkų apylinkės teismas abu vyrus leido suimti trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?